Τι είναι το TOEFL iBT internet based test  ;

Από τον Σεπτέμβριο του 2006 εφαρμόζεται πλέον το νέο σύστημα εξέτασης του TOEFL iBT Internet Based Testing , μέσω Internet, η οποία έχει συνολική διάρκεια περίπου 4 ώρες. Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε 4 sections :

  • Reading
  • Listening
  • Speaking
  • Writing

Από τι αποτελείται το TOEFL iBT internet based test ;

Ενότητα

Περιγραφή

Διάρκεια

# Ερωτήσεων

Βαθμολογική Κλίμακα

Κατανόηση Γραπτού Κειμένου3-5 κείμενα, ακαδημαϊκού χαρακτήρα, μεγέθους, περίπου 700 λέξεων με 12-14 ερωτήσεις για το κάθε κείμενο60’-100’36-70 ερωτήσεις0-30
Κατανόηση Ηχογραφημένου Κειμένου4-6 διαλέξεις, μερικές με διάλογο μέσα στην τάξη, διάρκειας 3’-5’ με 6 ερωτήσεις η κάθε μία.
2-3 διάλογοι, διάρκειας 3’-5’ με 5 ερωτήσεις ο κάθε διάλογος.
60’-90’34-51 ερωτήσεις0-30
Παραγωγή Προφορικού Λόγουδοκιμασίες παραγωγής προφορικού λόγου20’6 προφορικές δοκιμασίες0-4 (μετατρέπονται σε βαθμολογία με κλίμακα 0-30)
Έκθεσηδοκιμασίες παραγωγής γραπτού λόγου50’2 γραπτές δοκιμασίες0-5 (μετατρέπονται σε βαθμολογία με κλίμακα 0-30)

Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του TOEFL iBT;

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ETS σε 15 ημέρες από την ημέρα διεξαγωγής της εξέτασης. Αποστέλλονται κατευθείαν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχετε επιλέξει, εκτός εάν έχει προηγηθεί δική σας αίτηση ακύρωσης των αποτελεσμάτων. Το πιστοποιητικό του TOEFL® iΒΤ έχει χρονική ισχύ για 2 χρόνια. Συνεπώς, μετά την παρέλευση 2 ετών από την ημερομηνία απόκτησης του πιστοποιητικού, η εξέταση πρέπει να επαναληφθεί.

Πώς μπορώ να ακυρώσω την έκδοση αποτελεσμάτων του TOEFL iBT;

Στο τέλος της εξέτασης θα σας δοθεί η επιλογή ακύρωσης του αποτελέσματός σας. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι:

  • Η ακύρωση ισχύει για όλα τα μέρη της εξέτασης (δεν μπορείτε να ακυρώσετε μόνο ένα μέρος της).
  • Τα εξέταστρα δεν επιστρέφονται.
  • Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για τη διαδικασία ακύρωσης.

Πώς μπορώ να ζητήσω αναβαθμολόγηση για το TOEFL iBT;

Μπορείτε να ζητήσετε αναβαθμολόγηση στην έκθεση και στα προφορικά, για διάστημα 3 μηνών από την ημέρα των εξετάσεων. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι:

  • Αναβαθμολόγηση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά
  • Τα αποτελέσματα της αναβαθμολόγησης είναι διαθέσιμα online, περίπου 3 εβδομάδες μετά την υποβολή του αιτήματος.

Το Test of English as a Foreign Language (TOEFL®) πιστοποιεί το επίπεδο γνώσεων στην Αγγλική υποψηφίων που σκοπεύουν να ενταχθούν σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα αγγλόφωνων πανεπιστημίων της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα  ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών  που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα