Τι είναι το Πτυχίο Αγγλικών NOCN ;

Ο NOCN είναι ένας κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός πιστοποίησης που δημιουργεί ευκαιρίες από το 1987. Τα πτυχία-πιστοποιήσεις NOCN, αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ στα γνωστικά επίπεδα B1, B2, C1, C2 (NOCN Proficiency) .Οι εξετάσεις NOCN είναι ευέλικτες και ιδιαίτερα φιλικές προς τον υποψήφιο και διενεργούνται για όλα τα προβλεπόμενα επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς και τα πτυχία γλωσσομάθειας NOCN B1/NOCN B2/ C1/ NOCN C2NOCN PAST PAPERS είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του PALSO, λίγες ημέρες μετά από κάθε εξέταση.

Επίπεδα :

Πιο συγκεκριμένα η κατάταξη των πτυχίων NOCN σύμφωνα με τα γνωστικά επίπεδα του Common European Framework έχει ως εξής:

  • Entry Level Certificate in ESOL International: B1-ΜΕΤΡΙΑ ΓΝΩΣΗ
  • Level 1 Certificate in ESOL International (NOCN B2 – NOCN Lower): B2-ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ
  • Level 2 Certificate in ESOL International: C1-ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ
  • Level 3 Certificate in ESOL International (NOCN C2-NOCN Proficiency): C2-ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

Δομή και Περιεχόμενο :

Οι εξετάσεις διενεργούνται 2 φορές τον χρόνο, Μάιο και Δεκέμβριο. Οι υποψήφιοι εξετάζονται στις τέσσερεις γνωστικές δεξιότητες στα αγγλικά, δηλαδή Speaking, Reading, Writing και Listening. Το περιεχόμενο των εξετάσεων NOCN βασίζεται σε καθημερινές καταστάσεις και είναι προσαρμοσμένο ηλικιακά. Η τυπολογία του test είναι ίδια σε όλα τα επίπεδα, με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

NOCN LISTENING: 

Αποτελείται από 3 parts και οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν συνολικά σε 31 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Ακούγεται 2 φορές και δίνεται 2 λεπτά χρόνος πριν και μετά από κάθε ακουστική ενότητα. Στο 1ο Part ο υποψήφιος για την εξέταση NOCN καλείται να επιλέξει την σωστή απάντηση όχι μόνο σύμφωνα με αυτά που θα ακούσει, αλλά και με βάση το λεξιλόγιο, τη γραμματική και το συντακτικό. Συνεπώς, πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να διαγράψει κάποιες απαντήσεις πριν το ακουστικό μέρος. Καλό είναι οι υποψήφιοι να έχουν εξοικειωθεί με NOCN PAST PAPERS στο LISTENING.

Διάρκεια εξέτασης: 30’ (B1/B2) και 35’ (C1/NOCN C2-NOCN PROFICIENCY)

NOCN READING: 

Αποτελείται από 4 κείμενα και οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν συνολικά σε 31 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Ο υποψήφιος δεν καλείται να απαντήσει μόνο σε ερωτήσεις που αφορούν στην κατανόηση των κειμένων, αλλά και ότι στα κείμενα υπάρχουν λάθη λεξιλογίου, γραμματικής, συντακτικού ή σημείων στίξεως. Καλό είναι οι υποψήφιοι να έχουν εξοικειωθεί με NOCN PAST PAPERS στο READING.

Διάρκεια εξέτασης: 60’ (B1/B2) και 75’ (C1/C2-NOCN PROFICIENCY)

NOCN WRITING:

Οι υποψήφιοι καλούνται να γράψουν 2 Writing Tasks καθοδηγούμενα (guided) με 3-4 προτεινόμενους κεντρικούς άξονες ανάλυσης. Η πρώτη έκθεση μπορεί να είναι formal (επίσημο) γράμμα, άρθρο, έκθεση, αναφορά ή περιγραφή και υπάρχει επιλογή από 2 θέματα. Η δεύτερη έκθεση είναι πάντα informal (ανεπίσημη).

Διάρκεια εξέτασης: 60’ (B1/B2) και 75’ (C1/C2)

NOCN SPEAKING: 

Η εξέταση είναι συνομιλία ενός εξεταζόμενου με έναν εξεταστή. Αποτελείται από 3 μέρη ( προσωπικές πληροφορίες, συζήτηση πάνω σε δύο καθημερινές καταστάσεις-μία φιλική και μία επίσημη- και role play με τον εξεταστή).

Διάρκεια εξέτασης: 9’ (B1/B2) και 13’ (C1/C2)

NOCN

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα  ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών  που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα