Τι είναι το Πτυχίο Αγγλικών LRN ;

Το LRN είναι ένα πτυχίο Αγγλικών φιλικό προς τον υποψήφιο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σπουδαστή της σύγχρονης εποχής. Ο οργανισμός που διοργανώνει τις LRN exams είναι ο LRN (Learning Resource Network).

Το LRN στη χωρα μας :

Στη χώρα μας, οι LRN exams εκπροσωπούνται από το ESOLNET HELLAS που τα τελευταία 25 χρόνια της ύπαρξής του έχει συνάψει συνεργασία με διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού και φορείς πιστοποίησης. Οι εξετάσεις LRN πραγματοποιούνται 2 φορές το χρόνο, Ιανουάριο και Ιούνιο. Αξιολογούν την ικανότητα του υποψηφίου στην κατανόηση και παραγωγή, γραπτού και προφορικού λόγου στα Αγγλικά.

Δομή και Περιεχόμενο LRN :

Το LRN είναι ένα πτυχίο Αγγλικών φιλικό προς τον υποψήφιο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σπουδαστή της σύγχρονης εποχής. Ο οργανισμός που διοργανώνει τις LRN exams είναι ο LRN (Learning Resource Network).

Στην Ελλάδα το ΑΣΕΠ αναγνωρίζει το πτυχίο Αγγλικών LRN  στα τέσσερα βασικά επίπεδα: Β1 (μέτρια γνώση), Β2 (καλή γνώση), C1 (πολύ καλή γνώση) και C2 (άριστη γνώση).

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο ΑναφοράςLRNΕπίπεδο γνώσης αγγλικών
Επίπεδο Β1LRN B1Μέτρια γνώση
Επίπεδο Β2LRN B2Καλή γνώση
Επίπεδο C1LRN C1Πολύ καλή γνώση
Επίπεδο C2LRN C2Άριστη γνώση

Ωστόσο, πέραν της αναγνώρισης από το ΑΣΕΠ, οι LRN exams πραγματοποιούνται και στα επίπεδα A1, A2 όπως αυτά ορίζονται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τις Γλώσσες.

LRN Listening (3 sections):

Οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πάνω σε διαλόγους που έχουν ακούσει. Τα δύο πρώτα sections του ακουστικού των LRN exams ακούγονται δύο φορές, έτσι οι υποψήφιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να κατανοήσουν σωστά το υλικό. Το τρίτο section του πτυχίου Αγγλικών LRN, ακούγεται συνολικά 3 φορές, την τρίτη φορά κρατούν σημειώσεις που θα χρησιμοποιήσουν στο writing.

Διάρκεια εξέτασης: 30 λεπτά (LRN B1/B2) και 35 λεπτά (LRN C1/C2).

LRN Writing:

Οι υποψήφιοι καλούνται να γράψουν 2 εκθέσεις. Η πρώτη έκθεση είναι ένα essay (LRN C1/C2) ή ένα informal letter (LRN B1/B2) που σχετίζεται με πληροφορίες που έχουν ακούσει στο 3ο section του listening ενώ στη δεύτερη επιλέγουν ανάμεσα σε ένα informal letter, ένα story και ένα essay.

Διάρκεια εξέτασης: 60 λεπτά

LRN Speaking: 

Η εξέταση είναι συνομιλία μεταξύ 2 υποψηφίων. Αποτελείται από 3 sections. Στο πρώτο section οι υποψήφιοι απαντούν σε προσωπικές ερωτήσεις ενώ στα δύο επόμενα συζητούν πάνω σε ένα θέμα που έχουν επιλέξει ανάμεσα σε 5 θέματα που έχουν γνωστοποιηθεί από το LRN 2 εβδομάδες νωρίτερα.

Διάρκεια εξέτασης: 14-16 λεπτά (LRN B1/B2) και 16-18 λεπτά (LRN C1/C2)

LRN Reading and Use:

Είναι ενιαία εξέταση και η βαθμολογία μοιράζεται. Στο Reading υπάρχουν 3 κείμενα ενώ το Use αποτελείται από 2 sections που περιλαμβάνουν ερωτήσεις multiple choice και συμπλήρωση κενών σε κείμενα.
Διάρκεια εξέτασης: 60 λεπτά

LRN

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα  ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών  που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα