Τι είναι το Πτυχίο Αγγλικών BULATS ;

Το Πτυχίο Αγγλικών BULATS είναι ένα διεθνές Πτυχίο Αγγλικών (πιστοποίηση) και ένα εργαλείο αξιολόγησης των γλωσσικών ικανοτήτων στο χώρο εργασίας. Το BULATS χρησιμοποιείται ευρέως σε προσλήψεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εντοπισμό εκπαιδευτικών αναγκών και εισαγωγή σε business προγράμματα σπουδών στην Αγγλική γλώσσα. Το BULATS διεξάγεται, πλέον, μόνο online (παλαιότερα υπήρχε και έντυπη μορφή η οποία έχει καταργηθεί από τον Ιανουάριο 2017) και βαθμολογεί επίπεδα από Α1 έως C2 σύμφωνα με το ενιαίο πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες.

Η πρωτοτυπία του BULATS :

Το BULATS βασίζεται σε ένα σύστημα αυτοπροσαρμοζόμενης αξιολόγησης. Στην πραγματικότητα ο ηλεκτρονικός υπολογιστής επιλέγει ερωτήσεις για τον υποψήφιο με βάση το πόσο καλά έχει απαντήσει στις προηγούμενες ερωτήσεις. Με άλλα λόγια, οι ερωτήσεις προσαρμόζονται στις δυνατότητες του υποψηφίου. Το BULATS περιλαμβάνει μια μεγάλη βάση δεδομένων από την οποία αντλούνται οι ερωτήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη και οι υποψήφιοι απαντούν χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή. Ο υπολογιστής αξιολογεί την απάντηση της κάθε ερώτησης και επιλέγει την επόμενη.

Δομή και Περιεχόμενο BULATS :

Οι ερωτήσεις που δίνονται στη συνέχεια επιλέγονται βάσει του κατά πόσο είναι σωστή ή λανθασμένη η προηγούμενη απάντηση του υποψηφίου. Με αυτό τον τρόπο, το BULATS μπορεί να γίνει προοδευτικά απλούστερο ή δυσκολότερο έως ότου διαγνωσθεί με συνέπεια και αξιοπιστία το πραγματικό επίπεδο γλωσσομάθειας του υποψηφίου. Για παράδειγμα, αν το λογισμικό προσδιορίζει το επίπεδο του υποψηφίου σε C1 τότε το σύστημα συνεχίζει να δίνει ερωτήσεις του ίδιου επιπέδου μέχρι να αποδείξει τις ικανότητές του σε αυτό το επίπεδο. Το επίπεδο δυσκολίας των ερωτήσεων του BULATS προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαντήσεις του υποψηφίου γι’ αυτό τον λόγο δεν υπάρχει PASS ή FAIL.

Bulats speaking:

Το Speaking test γίνεται σε υπολογιστή με τη χρήση μικροφώνου. Αυτό που πρέπει να κάνει ο εξεταζόμενος είναι να ακούει τις ερωτήσεις που του γίνονται και κάθε φορά που θα είναι έτοιμος να απαντήσει να πατάει το εικονίδιο του μικροφώνου που εμφανίζεται στην οθόνη του. Με αυτό τον τρόπο οι απαντήσεις των υποψηφίων Bulats ηχογραφούνται και αποστέλλονται στον εξεταστή για αξιολόγηση.

Εκτός από τις προσωπικές ερωτήσεις με τις οποίες ξεκινάει η εξέταση, ο υποψήφιος Bulats καλείται να μιλήσει πάνω σε διάφορα θέματα όπως περιβάλλον, ψυχαγωγία, ταξίδια, εκπαίδευση κλπ. Σε κάποια Parts του Bulats Speaking εμφανίζεται στην οθόνη του εξεταζόμενου κάποιο γράφημα και δίνεται χρόνος να προετοιμαστεί και να μιλήσει.

Η εξέταση του Bulats Speaking αποτελείται από 5 Parts και διαρκεί 15 λεπτά.

Bulats Reading and listening : 

Το κομμάτι αυτό της εξέτασης προσαρμόζεται στο επίπεδο του εξεταζόμενου επομένως δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ερωτήσεων αφού διαφέρουν από υποψήφιο σε υποψήφιο. Κάθε απάντηση που δίνει ο υποψήφιος Bulats βοηθάει το πρόγραμμα να αξιολογήσει το επίπεδο του καλύτερα.

Το test ολοκληρώνεται όταν ο υποψήφιος έχει απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις ώστε να μπορέσει να γίνει ολοκληρωμένη αξιολόγηση. Ολόκληρο το Bulats reading and listening test αποτελείται από 7 parts ενώ τα κείμενα που καλείται να διαβάσει ο εξεταζόμενος στο reading έχουν έκταση περίπου 250 λέξεις.

Η διάρκεια του Bulats Reading and Listening είναι περίπου 60 λεπτά.

Bulats Writing: 

Ο υποψήφιος πληκτρολογεί τις εκθέσεις του στον υπολογιστή. Το part 1 είναι ένα σύντομο e-mail 50-60 λέξεων ενώ στο Part 2 επιλέγει ανάμεσα σε ένα report και ένα γράμμα έκτασης 180-200 λέξεων. Ο εξεταζόμενος επιλέγει τη σειρά με την οποία θα ξεκινήσει να γράφει, δεν είναι υποχρεωτικό να γράψει πρώτα το part 1. Επίσης αν στο part 2 επιλέξει ένα θέμα και ξεκινήσει να γράφει και στην πορεία αντιληφθεί πως προτιμάει τελικά το άλλο θέμα, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την επιλογή του.

Σε όλα τα parts του Bulats Speaking εμφανίζεται το υπόλοιπο χρόνου που έχει ο υποψήφιος για να μιλήσει. Κατά τη διάρκεια του Bulats στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης εμφανίζεται ένα κουτάκι που επισημαίνει τον χρόνο που του απομένει μέχρι το τέλος της εξέτασης. Το κουτάκι αυτό αναβοσβήνει στα τελευταία 10 λεπτά ως προειδοποίηση προς τον υποψήφιο.

Το Bulats Writing διαρκεί 45 λεπτά.

Επιπλέον πληροφορίες για το Bulats :

Τα αποτελέσματα του Bulats είναι άμεσα διαθέσιμα και ο υποψήφιος λαμβάνει αναλυτική βαθμολογία των επιμέρους ενοτήτων του test και περιγραφή των ικανοτήτων του στο συγκεκριμένο γλωσσικό επίπεδο (CAN DO statements). Μάλιστα τα αποτελέσματα του Bulats Listening και του Reading είναι διαθέσιμα επί τόπου ενώ τα αποτελέσματα του Bulats Speaking και του Bulats Writing αποστέλλονται αργότερα.

Σε περίπτωση που κάποιος εξεταζόμενος επιθυμεί να βελτιώσει τη βαθμολογία του, μπορεί να επαναλάβει το Bulats test όποτε το επιθυμεί αφού η μορφή του Bulats test σε συνδυασμό με τη μεγάλη βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί εγγυώνται πως όλα τα test είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Ωστόσο, προτείνεται στους υποψηφίους να μην επανεξεταστούν άμεσα αλλά να προχωρήσουν σε επιπλέον εξάσκηση ώστε να πετύχουν μεγαλύτερη βαθμολογία.

Bulats

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα  ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών  που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα