Τι είναι το Πτυχίο Γερμανικών B2 Zertifikat ;

To Goethe-Zertifikat B2 είναι μια εξέταση Γερμανικών για ενήλικες και από το 2019 και για εφήβους. Πιστοποιεί γνώσεις σε προχωρημένο επίπεδο και αντιστοιχεί στο τέταρτο επίπεδο (B2) της κλίμακας έξι επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER).

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ …

  • να κατανοείτε τα βασικά νοήματα σύνθετων κειμένων πάνω σε συγκεκριμένα και αφηρημένα θέματα και επιστημονικές συζητήσεις του ειδικού σας τομέα.
  • να εκφράζεσθε προφορικά με αυθορμητισμό και ευχέρεια, έτσι ώστε να είναι δυνατή, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, η συνομιλία με αυτόχθονα ομιλητή.
  • να εκφράζεσθε για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με σαφή και αναλυτικό τρόπο, να διατυπώνετε τις θέσεις σας για κάποιο επίκαιρο θέμα και να απαριθμείτε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφόρων πιθανοτήτων.

Πληροφορίες Για Το Πτυχίο B2 Zertifikat :

Το Goethe-Zertifikat B2 τροποποιήθηκε. Μπορείτε να συμμετάσχετε στη νέα εξέταση Goethe-Zertifikat B2, η οποία θα διεξάγεται πλέον σε ενότητες, από το 2019. Σε επιλεγμένα εξεταστικά κέντρα η εξέταση θα διεξάγεται από 01/01/2019.

Σε όλα τα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα ανά την υφήλιο από 01/08/2019.

Δομή Και Εξέταση Για Το B2 Zertifikat :

Το Goethe-Zertifikat B2 τροποποιήθηκε. Μπορείτε να συμμετάσχετε στη νέα εξέταση Goethe-Zertifikat B2, η οποία θα διεξάγεται πλέον σε ενότητες, από το 2019. Σε επιλεγμένα εξεταστικά κέντρα η εξέταση θα διεξάγεται από 01/01/2019. Σε όλα τα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα ανά την υφήλιο από 01/08/2019. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο εξεταστικό κέντρο της περιοχής σας..

Το Goethe-Zertifikat B2 αποτελείται από τις ενότητες Κατανόηση γραπτού λόγου, Κατανόηση προφορικού λόγου, Παραγωγή γραπτού λόγου και Παραγωγή προφορικού λόγου (προφορική εξέταση ανά ζεύγη).
Η εξέταση θα διεξάγεται σε επιλεγμένα εξεταστικά κέντρα σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή. Θα διεξάγεται και θα αξιολογείται σε όλο τον κόσμο βάσει ενιαίων κριτηρίων.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Διαβάζετε διάφορα κείμενα όπως αναρτήσεις σε forum, άρθρα από εφημερίδες και περιοδικά, σχόλια και κανονισμούς. Είστε σε θέση να κατανοήσετε τις βασικές πληροφορίες, σημαντικές λεπτομέρειες, καθώς επίσης θέσεις, απόψεις και κανόνες.

Διάρκεια: 65 λεπτά

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Εκφράζετε και αιτιολογείτε γραπτά την άποψή σας σε ένα forum πάνω σε ένα επίκαιρο κοινωνικό θέμα. Επιπλέον συντάσσετε ένα επίσημο μήνυμα στα πλαίσια της επαγγελματικής επικοινωνίας.

Διάρκεια: 75 λεπτά

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Ακούτε συνεντεύξεις, διαλέξεις, συζητήσεις, προτάσεις και εκφράσεις από την καθημερινή ζωή και το ραδιόφωνο. Είστε σε θέση να κατανοήσετε τα βασικά σημεία και σημαντικές λεπτομέρειες.

Διάρκεια: 40 λεπτά

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Κάνετε μια σύντομη παρουσίαση πάνω σ’ ένα θέμα που σας δίνεται και συζητάτε γι’ αυτό με τη συνομιλήτρια/το συνομιλητή σας ανταλλάσσοντας επιχειρήματα.

Διάρκεια: περίπου 15 λεπτά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Το Goethe-Zertifikat B2 είναι μια εξέταση Γερμανικών για εφήβους και ενήλικες..

Οι εξετάσεις του Goethe-Institut απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξάρτητα από συγκεκριμένο όριο ηλικίας ή την κατοχή της γερμανικής υπηκοότητας.

  • Για τη συμμετοχή στην εξέταση Goethe-Zertifikat B2 για εφήβους συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.
  • Για τη συμμετοχή στην εξέταση Goethe-Zertifikat B2 για ενήλικες συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.
  • Η επιτυχής συμμετοχή στην εξέταση Goethe-Zertifikat B2 προϋποθέτει γλωσσικές γνώσεις στο επίπεδο Β2 της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER).
  • Για να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο απαιτούνται -ανάλογα με τις υπάρχουσες γνώσεις σας και τις προϋποθέσεις εκμάθησης- 600 με 800 διδακτικές ενότητες των 45 λεπτών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Μεταξύ του Goethe-Zertifikat B2 για εφήβους και του Goethe-Zertifikat B2 για ενηλίκους δεν υπάρχει διαφορά στο βαθμό δυσκολίας, παρά μόνο στη θεματολογία. Τα θέματα τόσο στα γραπτά όσο και στα προφορικά είναι κατά τέτοιο τρόπο διατυπωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στο νοητικό επίπεδο των εφήβων.
  • Τα πιστοποιητικά που εκδίδονται και για τις δύο εκδοχές είναι πανομοιότυπα.

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα  ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών  που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα