Τι είναι το Πτυχίο Αγγλικών B1 Preliminary ;

Το Πτυχίο Αγγλικών B1 Preliminary (PET) for Schools, γνωστό και ως PET for Schools, πιστοποιεί το κατά πόσο ένας μαθητής είναι σε θέση να χειρίζεται το γραπτό και προφορικό λόγο της καθομιλούμενης Αγγλικής σε μέσο επίπεδο.

Πληροφορίες Για Πτυχίο Αγγλικών A2 Key :

Επειδή το B1 Preliminary (PET) for Schools έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει τα ενδιαφέροντα  νεαρών μαθητών, τους κινητοποιεί να μάθουν Αγγλικά. Επιπλέον, επειδή βασίζεται σε οικεία θέματα και καταστάσεις, τους δίνει την αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιούν τα Αγγλικά τους και τους εμπνέει να προχωρήσουν στην απόκτηση περαιτέρω πιστοποιητικών.

Το B1 Preliminary (PET) for Schools αντιστοιχεί στο Επίπεδο Β1 της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR) και απευθύνεται σε μαθητές που θέλουν:

  • να καταλαβαίνουν τα βασικά σημεία άμεσων οδηγιών ή δημόσιων ανακοινώσεων
  • να αντιμετωπίζουν καθημερινές καταστάσεις όταν βγαίνουν έξω
  • να θέτουν απλές ερωτήσεις και να παίρνουν μέρος σε πραγματικές συζητήσεις με φίλους, την οικογένεια και στο σχολείο τους
  • να συντάσσουν επιστολές ή να κρατούν σημειώσεις πάνω σε οικεία ζητήματα

Το B1 Preliminary (PET) for Schools ακολουθεί πιστά τη μορφή και τις ερωτήσεις του επιπέδου του B1 Preliminary (PET), γνωστό και ως Preliminary (PET). Η μόνη διαφορά είναι ότι το περιεχόμενο και η θεματολογία του B1 Preliminary for Schools έχουν σχεδιαστεί ειδικά ώστε να απευθύνονται στα ενδιαφέροντα και στις εμπειρίες μαθητών σχολικής ηλικίας.

Το B1 Preliminary (PET) for Schools είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) και από τον ιδιωτικό τομέα ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Αγγλικής σε επίπεδο B1. Επίσης, αναγνωρίζεται σε διάφορες χώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς που απαιτούν πιστοποίηση γλωσσομάθειας αυτού του επιπέδου.

Δομή και Περιεχόμενο B1 Preliminary :

νότηταΔιάρκειαΠεριγραφήΑριθμός ερωτήσεων
Κατανόηση και
Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Reading and
Writing)
1 ώρα και 30 λεπτάΜέρος 1
Πέντε πολύ μικρά κείμενα (πιθανόν πινακίδες ή μηνύματα , καρτ ποστάλ, σημειώσεις,  emails, ετικέτες κλπ). Πρέπει να τις διαβάσετε και να απαντήσετε σε μία ερώτηση επιλέγοντας μια από τις τρεις επιλογές (A, B ή Γ).
5 ερωτήσεις
Μέρος 2
Πέντε σύντομες περιγραφές ανθρώπων και οκτώ μικρά κείμενα για ανάγνωση. Πρέπει να ταιριάξετε κάθε άνθρωπο σε ένα κείμενο.
5 ερωτήσεις
Μέρος 3
Ένα μακρύ κείμενο και δέκα προτάσεις που αναφέρονται σε αυτό. Πρέπει να διαβάσετε το κείμενο και να δηλώσετε εάν το περιεχόμενο κάθε πρότασης είναι αλήθεια ή ψέματα.
10 ερωτήσεις
Μέρος 4
Ένα μακρύ κείμενο και πέντε ερωτήσεις. Πρέπει να διαβάσετε το κείμενο και να επιλέξετε τη σωστή απάντηση (A, B, Γ ή Δ) για κάθε μια από τις πέντε ερωτήσεις.
5 ερωτήσεις
Μέρος 5
Ένα μικρό κείμενο με δέκα αριθμημένα κενά. Κάθε κενό αντιπροσωπεύει μια λέξη που λείπει. Πρέπει να επιλέξετε τη σωστή απάντηση από μια επιλογή τεσσάρων απαντήσεων (A, B, Γ και Δ).
10 ερωτήσεις
Μέρος 6
Πέντε ερωτήσεις, όλες πάνω στο ίδιο θέμα. Σε κάθε ερώτηση αντιστοιχεί μια ολοκληρωμένη πρόταση και μια δεύτερη από την οποία λείπουν μια ή περισσότερες λέξεις. Πρέπει να συμπληρώσετε τη δεύτερη πρόταση έτσι ώστε να έχει το ίδιο νόημα με την πρώτη πρόταση.
5 ερωτήσεις
Μέρος 7
Οι οδηγίες σας κατευθύνουν σε ποιόν πρέπει να γράψετε και τι πρέπει να γράψετε (μια καρτ ποστάλ, ένα σημείωμα, email, κλπ).
1 ερώτηση
Μέρος 8
Έχετε επιλογή να συντάξετε είτε μια ανεπίσημη επιστολή (π.χ. προς έναν φίλο) ή μια σύντομη ιστορία.
1 ερώτηση
Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening)
Περίπου 30 λεπτά, συν 6 λεπτά επιπλέον για να αντιγράψετε τις απαντήσεις  στο φύλλο εξέτασηςΜέρος 1
Επτά σύντομες ηχογραφήσεις. Σε κάθε ηχογράφηση αντιστοιχούν μια ερώτηση και τρεις φωτογραφίες (Α,  B ή Γ). Θα πρέπει να ακούσετε το ηχητικό υλικό και να επιλέξετε τη σωστή απάντηση.
7 ερωτήσεις
Μέρος 2
Μια ηχογράφηση μεγαλύτερης διάρκειας (ένα άτομο που μιλά ή μια συνέντευξη) και έξι ερωτήσεις. Πρέπει να ακούσετε το ηχητικό υλικό και να επιλέξετε τη σωστή απάντηση (A, B ή Γ) για κάθε ερώτηση.
6 ερωτήσεις
Μέρος 3
Ένας μονόλογος μεγαλύτερης διάρκειας (ένα άτομο που μιλά ή μια συνέντευξη) και μια σελίδα σημειώσεων που συνοψίζουν το κείμενο. Έξι πληροφορίες λείπουν από τις σημειώσεις. Πρέπει να ακούσετε το ηχητικό υλικό και να συμπληρώσετε τις πληροφορίες που λείπουν.
6 ερωτήσεις
Μέρος 4
Μία ανεπίσημη συζήτηση και έξι προτάσεις. Πρέπει να ακούσετε την συζήτηση και να αποφασίσετε εάν κάθε πρόταση λέει αλήθεια ή ψέματα.
6 ερωτήσεις
Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking)
10–12 λεπτά ανά ζεύγος υποψηφίωνΜέρος 1
Συζήτηση με τον εξεταστή. Ο εξεταστής σας κάνει ερωτήσεις και πρέπει να του δώσετε πληροφορίες για τον εαυτό σας, να μιλήσετε για εμπειρίες του παρελθόντος, για μαθήματα, τη γειτονιά σας κλπ, καθώς και για τα μελλοντικά σας σχέδια.
4 μέρη
Μέρος 2
Ο εξεταστής σας δίνει κάποιες φωτογραφίες και σας περιγράφει μια κατάσταση. Πρέπει να μιλήσετε με τον άλλον υποψήφιο και να αποφασίσετε τι θα ήταν πιο κατάλληλο στη δεδομένη κατάσταση.
Μέρος 3
Ο εξεταστής σας δίνει μια έγχρωμη φωτογραφία και θα πρέπει να μιλήσετε για αυτήν.
Μέρος 4
Συνεχίζεται η συζήτηση με τον άλλον υποψήφιο πάνω στο ίδιο θέμα με την άσκηση του Μέρους 3.

B1 Preliminary

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα  ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών  που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα