Τι είναι το Πτυχίο Γερμανικών A2 Zertifikat ;

Το Πτυχίο Γερμανικών A2 Zertifikat  απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Πιστοποιεί βασικές γλωσσικές γνώσεις και αντιστοιχεί στο δεύτερο επίπεδο (Α2) της κλίμακας έξι επιπέδων γλωσσικής επάρκειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER).

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ :

 • κατανοήσεις και να χρησιμοποιήσεις προτάσεις και τυποποιημένες εκφράσεις σε καθημερινές περιστάσεις.
 • συνεννοηθείς στα πλαίσια απλών, πολύ συνηθισμένων περιστάσεων, κατά τις οποίες ανταλλάσσεις πληροφορίες για οικεία και συνηθισμένα θέματα.
 • δίνεις, με απλές δομές, βασικές πληροφορίες για την καταγωγή και την εκπαίδευσή σου, το άμεσο περιβάλλον σου και θέματα που σχετίζονται με τις άμεσες ανάγκες σου.

Πληροφορίες Για Το Πτυχίο A2 Zertifikat :

O υποψήφιος θα πρέπει να είναι σε θέση :

 • να κατανοεί σε καθημερινές περιστάσεις απλές ερωτήσεις, ειδήσεις, μηνύματα στο τηλέφωνο, πληροφορίες από το ραδιόφωνο και σύντομες συνομιλίες,
 • να αντλεί τις σημαντικότερες πληροφορίες από γραπτά σύντομα μηνύματα, αγγελίες, περιγραφές, επιστολές και απλά δημοσιογραφικά κείμενα,
 • να γράφει σύντομα προσωπικά σημειώματα,
 • να παρουσιάζει τον εαυτό του στα πλαίσια μιας συνομιλίας και να απαντά σε ερωτήσεις που τον αφορούν, σε συζητήσεις για θέματα που τον αφορούν να διατυπώνει απλές ερωτήσεις και να απαντά ανάλογα,
 • να κάνεις συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με θέματα της καθημερινότητας, να διατυπώνει παρακλήσεις ή προτάσεις και να απαντά ανάλογα.

Δομή Και Εξέταση Για Το A2 Zertifikat – Fit In Deutsch :

Η εξέταση Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch αποτελείται από τα μέρη: Κατανόηση γραπτού λόγου, Κατανόηση προφορικού λόγου, Παραγωγή γραπτού λόγου και Παραγωγή προφορικού λόγου. Η εξέταση διεξάγεται και αξιολογείται σε όλο τον κόσμο βάσει ενιαίων κριτηρίων

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Διαβάζεις κείμενα, όπως για παράδειγμα σύντομα δημοσιογραφικά άρθρα, ηλεκτρονικά μηνύματα, αγγελίες και πινακίδες σε δημόσιους χώρους και επεξεργάζεσαι διάφορες ασκήσεις.

Διάρκεια: 30 λεπτά

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Συντάσσεις σύντομα μηνύματα για θέματα του άμεσου περιβάλλοντός σου.

Διάρκεια: 30 λεπτά

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Ακούς καθημερινές συνομιλίες, ανακοινώσεις και συνεντεύξεις από το ραδιόφωνο, μηνύματα στον τηλεφωνητή και αναγγελίες σε δημόσιους χώρους και επεξεργάζεσαι διάφορες ασκήσεις.

Διάρκεια: 30 λεπτά

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Διατυπώνεις ερωτήσεις και απαντάς σε ερωτήσεις τρίτων που αφορούν τα προσωπικά σου στοιχεία, διηγείσαι κάτι για τη ζωή σου και συμφωνείς ή οργανώνεις κάτι από κοινού με το συνομιλητή ή τη συνομιλήτριά σου.

Διάρκεια: 15 λεπτά

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Η εξέταση Goethe-Zertifikat A2:Fit in Deutsch απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 12 έως 16 ετών.

Οι εξετάσεις του Goethe-Institut απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους ανεξάρτητα από συγκεκριμένο όριο ηλικίας ή την κατοχή της γερμανικής υπηκοότητας.

 • Η εξέταση Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch συνιστάται για υποψηφίους από 12 ετών.
 • Η εξέταση Goethe-Zertifikat A2:Fit in Deutsch προϋποθέτει γλωσσικές γνώσεις στο δεύτερο επιπέδο γλωσσικής επάρκειας (A2) του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (GER).
 • Για το επίπεδο αυτό απαιτούνται – ανάλογα με τις προϋπάρχουσες γνώσεις και τον τρόπο εκμάθησης- 200 έως 350 διδακτικές ενότητες των 45 λεπτών.

A2 Zertifikat

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα  ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών  που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα