Τι είναι το Πτυχίο Αγγλικών Pre A1 Starters ;

Το Πτυχίο Αγγλικών Pre A1 Starters αποτελεί εξέταση του Cambridge English: YLE Starters. Οι εξετάσεις αυτές, γνωστές και ως Young Learners English (YLE), αξιολογούν τις επιδόσεις παιδιών 7–12 ετών στις δεξιότητες της κατανόησης και παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου στην Αγγλική. Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης. Τα παιδιά ενθαρρύνονται στην προσπάθειά τους για απόκτηση πιστοποίησης κερδίζοντας «ασπίδες» (shields) που καταγράφουν την πρόοδό τους.

Πληροφορίες Για Πτυχίο Αγγλικών Pre A1 Starters :

Γνωστή και ως YLE Starters, η εξέταση YLE Starters είναι η πρώτη από τις τρεις εξετάσεις Cambridge English: Young Learners που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μαθητές μεταξύ 7 και 12 ετών.

Η εξέταση για το  Πτυχίο Αγγλικών Pre A1 Starters έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι διασκεδαστική και να κινητοποιεί τους μαθητές να δείχνουν τις ικανότητές τους στην Αγγλική με αυτοπεποίθηση. Οδηγεί με φυσικό τρόπο στο επόμενο επίπεδο εξέτασης το A1 Movers, ενθαρρύνοντας έτσι τους νεαρούς μαθητές να προοδεύουν και να βελτιώνουν τις γνώσεις τους.

Δομή Για Το  Πτυχίο Αγγλικών Pre A1 Starters  :

Από την 1 Ιανουαρίου 2018, υφίστανται αλλαγές στις εξετάσεις YLE Starters. Στον πίνακα που ακολουθεί, οι αλλαγές έχουν σημειωθεί με έντονη γραμματοσειρά.

ΕνότηταΔιάρκειαΠεριγραφήΑριθμός ερωτήσεων
Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening)
Περίπου 20 λεπτάΜέρος 1
Μία μεγάλη εικόνα η οποία απεικονίζει άτομα να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Πάνω και κάτω από την εικόνα υπάρχουν ορισμένα ονόματα. Οι υποψήφιοι καλούνται να ακούσουν προσεκτικά ένα διάλογο ανάμεσα σε έναν ενήλικο και ένα παιδί και να υπογραμμίσουν το κάθε όνομα που θα αντιστοιχεί στο σωστό άτομο που απεικονίζεται στη μεγάλη εικόνα. 
5 ερωτήσεις
Μέρος 2
Σύντομη συζήτηση μεταξύ ενός παιδιού και ενός ενήλικα. Ακολουθούν κάποιες ερωτήσεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν την ηχογράφηση και να σημειώνουν τη σωστή απάντηση (κάποιο όνομα ή έναν αριθμό) μετά κάθε πρόταση.
5 ερωτήσεις
Μέρος 3
Πέντε σύντομοι διάλογοι στους οποίους μιλούν διαφορετικά ζεύγη ανθρώπων. Σε κάθε διάλογο αντιστοιχεί μια ερώτηση και τρεις εικόνες. Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν προσεκτικά κάθε διάλογο και να επιλέξουν τη σωστή απάντηση(A, B ή Γ).
5 ερωτήσεις
Μέρος 4
Μια μεγάλη εικόνα που δείχνει επτά διαφορετικά παραδείγματα του ίδιου αντικειμένου (για παράδειγμα επτά μπάλες ή επτά βιβλία). Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν προσεκτικά έναν διάλογο μεταξύ ενός ενήλικα και ενός παιδιού και να χρωματίσουν κάθε αντικείμενο χρησιμοποιώντας το χρώμα που αναφέρεται στη συζήτηση.
5 ερωτήσεις
Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Reading and Writing)
Περίπου 20 λεπτάΜέρος 1
Πέντε εικόνες αντικειμένων. Κάτω από κάθε αντικείμενο υπάρχει μια πρόταση που ξεκινά ως εξής «This is a…» ή «These are…». Εάν η πρόταση είναι σωστή, οι υποψήφιοι σημειώνουν ένα «ν» δίπλα στη φωτογραφία. Εάν η πρόταση δεν αναφέρει την αλήθεια, οι υποψήφιοι σημειώνουν ένα «x».
5 ερωτήσεις
Μέρος 2
Μία μεγάλη εικόνα και μερικές προτάσεις που αναφέρονται σε αυτήν. Εάν η πρόταση είναι σωστή οι υποψήφιοι πρέπει να σημειώσουν «yes». Εάν η πρόταση δεν αναφέρει την αλήθεια οι υποψήφιοι πρέπει να σημειώσουν «no».
5 ερωτήσεις
Μέρος 3
Πέντε φωτογραφίες αντικειμένων. Οι υποψήφιοι πρέπει να βρουν τη σωστή λέξη για το αντικείμενο στα Αγγλικά. Μετά κάθε εικόνα ακολουθούν παύλες (- – -) που δηλώνουν πόσα γράμματα έχει η λέξη και κάποια ανακατωμένα γράμματα. Οι υποψήφιοι πρέπει να τοποθετήσουν τα ανακατωμένα γράμματα στη σωστή σειρά για να σχηματίσουν τη λέξη.
5 ερωτήσεις
Μέρος 4
Ημί-πραγματικό (semi-factual) κείμενο από το οποίο λείπουν κάποιες λέξεις (κενά). Το κείμενο ακολουθεί ένα πλαίσιο που περιέχει μερικές εικόνες και λέξεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαλέξουν τη σωστή λέξη από το πλαίσιο και να την αντιγράψουν σε κάθε κενό.
5 ερωτήσεις
Μέρος 5
Τρεις εικόνες διηγούνται μια ιστορία. Σε κάθε εικόνα αντιστοιχούν μια ή δυο ερωτήσεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να κοιτάξουν τις εικόνες και να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση. Η απάντηση σε κάθε ερώτηση πρέπει να είναι μονολεκτική.
5 ερωτήσεις
Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking)
3-5 λεπτάΜέρος 1
Ο εξεταστής ρωτάει τον υποψήφιο «What’s your name?», τον εξοικειώνει με την εικόνα και του ζητάει να εντοπίσει συγκεκριμένα αντικείμενα σε αυτήν, π.χ. «Where’s the door?» Κατόπιν ο εξεταστής ζητάει από τον υποψήφιο να τοποθετήσει διάφορες κάρτες αντικειμένων σε διάφορα σημεία στην εικόνα, π.χ. «Put the robot on the red chair».
4 Μέρη
Μέρος 2
Ο εξεταστής ρωτάει για δύο από τα άτομα ή τα αντικείμενα στην εικόνα, π.χ. «What’s this?» (Απάντηση: banana) ή «What colour is it?» (Απάντηση: yellow). Επίσης, ο εξεταστής ζητάει από τον υποψήφιο να περιγράψει ένα αντικείμενο στην εικόνα, π.χ. «Tell me about this box.».
Μέρος 3
Ο εξεταστής κάνει ερωτήσεις για τέσσερεις κάρτες αντικειμένων, π.χ. «What’s this?» (Απάντηση: orange) juice) και « What do you drink for lunch?».
Μέρος 4
Ο εξεταστής κάνει ερωτήσεις σχετικά με τον υποψήφιο, π.χ. «Which sport do you like?».

Pre A1 Starters

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα  ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών  που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα