Τι είναι το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας ;

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας «Αγγλικά» χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας. Το «ΚΠΓ Αγγλικά» αναγνωρίζεται επίσημα από το ΑΣΕΠ εντός και εκτός Ελλάδας και «χτίζει» ένα δυνατό βιογραφικό.Στην πρώτη εξεταστική «ΚΠΓ Αγγλικά» υπήρχαν μόνο τα 3 μεσαία επίπεδα ΚΠΓ Αγγλικά Β1, ΚΠΓ Αγγλικά Β2, ΚΠΓ Αγγλικά Γ1, ενώ αργότερα σχεδιάστηκαν και οι εξετάσεις των υπόλοιπων επιπέδων.

Από τι αποτελείται η εξέταση για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας;

Οι εξετάσεις ΚΠΓ Αγγλικών σε όλα τα επίπεδα αποτελούνται από 4 μέρη, σχεδιασμένα για να αξιολογούν τη γλωσσική ικανότητα στα αγγλικά σε τέσσερις φάσεις (modules):

  • Reading comprehension and language awareness test (κατανόηση γραπτού λόγου και συνειδητή χρήση της γλώσσας)
  • Free Writing production and mediation test (παραγωγή γραπτού λόγου και διαμεσολάβηση)
  • Listening Comprehension test (κατανόηση του ακουστικού υλικού)
  • Speaking production and mediation test (παραγωγή προφορικού λόγου και διαμεσολάβηση).

Η συνολική διάρκεια των εξετάσεων είναι 3 ώρες, περίπου.

Από τι αποτελείται το κάθε μέρος του Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας;

Αποτελείται από 8 μέρη και περιέχει ποικιλία ασκήσεων (κείμενα με κενά, ερωτήσεις κατανόησης κειμένου με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχιση , παράγωγα κλπ.

Αποτελείται από 2 μέρη για κάθε επίπεδο. Οι υποψήφιοι του «ΚΠΓ Αγγλικά» που σκοπεύουν να αποκτήσουν το υψηλότερο επίπεδο (π.χ. Β2, Γ2) χρειάζεται να συμπληρώσουν και τις τέσσερις γραπτές εργασίες βασισμένες σε πληροφορίες που τους δίνονται.

Αποτελείται από 3 μέρη στα οποία οι εξεταζόμενοι πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις βασισμένες σε ακουστικό υλικό το οποίο ακούν δυο φορές.

Αποτελείται από 3 μέρη στα οποία οι εξεταζόμενοι πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις των εξεταστών η βασισμένες σε εικόνες . Το τρίτο μέρος της εξέτασης «ΚΠΓ Αγγλικά» – mediation – απαιτεί παραγωγή λόγου πάνω σε θέματα που προβάλλονται στα ελληνικά (όχι μετάφραση)

Το ΚΠΓ λόγω του ότι δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα διαθέτει τα χαμηλότερα εξέταστρα όλων των πιστοποιητικών. Έτσι, μπορεί κάποιος να αποκτήσει σε χαμηλή τιμή ένα αναγνωρισμένο πτυχίο Αγγλικών.

Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για το  Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας;

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τους υποψηφίους που θα δώσουν για «ΚΠΓ Αγγλικά», είναι:

  • Aίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση: Οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν και να εκτυπώσουν την Αίτηση από το site του Υπουργείου Παιδείας.
  • Μία πρόσφατη φωτογραφία μικρού μεγέθους του/της υποψήφιας για ΚΠΓ-Αγγλικά
  • Ηλεκτρονικό παράβολο Δημοσίου (e-paravolo) πρόσφατης ημ/νίας. Τα ποσά των παραβόλων για ΚΠΓ ανά επίπεδο, είναι: 60€ για ΚΠΓ Α1 και Α2, 80 € για ΚΠΓ Β1 και Β2, 100€ για ΚΠΓ Γ1 και Γ2.
  • Φωτοαντίγραφο 2 όψεων αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού εγγράφου που να προκύπτει ταυτοπροσωπία για τον υποψήφιο «ΚΠΓ Αγγλικά».
  • Αίτηση (μηχανογραφικό δελτίο), που συμπληρώνεται στις Διευθύνσεις Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και υπογράφεται αυτοπροσώπως από τον υποψήφιο που αναφέρει γλώσσα (ΚΠΓ-Αγγλικά) και επίπεδο που θα διαγωνιστεί.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Αγγλικών, υποβάλλονται από τους υποψήφιους στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης.

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα  ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών  που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα