20 Μυστικά για το TOEIC Test – Part 1: Προετοιμασία | Ekmathisi.edu.gr

20 Μυστικά για να πετύχεις στο TOEIC Test – Part 1: Προετοιμασία

Αποφασίσατε να δώσετε το πτυχίο γλωσσομάθειας TOEIC για προσωπικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς; Δείτε 20 συμβουλές και μυστικά που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε υψηλό σκορ στις εξετάσεις και να πετύχετε τον σκοπό σας.

Το πρώτο και κύριο μέλημά σας πρέπει να είναι η σωστή προετοιμασία σας πριν τις εξετάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Οργανωθείτε, ενημερωθείτε και γνωρίστε το δίπλωμα το οποίο σκοπεύετε να δώσετε εξετάσεις. Πάμε να δούμε αναλυτικά αυτά τα βήματα:

1. Καθορίστε τον στόχο σας

targetΒάλτε στόχους που είναι ρεαλιστικοί και μπορούν να επιτευχθούν με βάση το επίπεδό σας στα Αγγλικά. Να θυμάστε πάντα ότι οι εξεταστικές για το TOEIC είναι σχεδόν κάθε εβδομάδα, πράγμα που σας δίνει την δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας στην προετοιμασία σας.

2. Ενημερωθείτε για την δομή και το περιεχόμενο του τεστ

Πριν αρχίσετε την προετοιμασία των εξετάσεων πρέπει να έχετε ενημερωθεί σχετικά με τη δομή, το περιεχόμενο και τις απαιτήσεις του TOEIC. Η εξέταση περιλαμβάνει κατανόηση προφορικού λόγου και κειμένων. Γνωρίζοντας τι ζητάει το συγκεκριμένο δίπλωμα και κάνοντας όσα περισσότερα τεστ μπορείτε θα έρθετε πιο κοντά στο στόχο σας.

3. Οργανώστε το διάβασμά σας

calendarΠριν δώσετε τις εξετάσεις θα πρέπει να έχετε αποφασίσει πώς θα κινηθείτε αναφορικά με τον τρόπο μελέτης σας. Έχετε την δυνατότητα είτε να μελετήσετε μόνοι σας, είτε να μπείτε σε ένα τμήμα φροντιστηρίου, είτε να κάνετε ιδιαίτερα στο σπίτι.

Εάν αποφασίσετε να κάνετε μόνος σας την προετοιμασία θα πρέπει να επιλέξετε ένα βιβλίο που θα έχει αναλυτικές οδηγίες ως προς τη δομή και το περιεχόμενο του τεστ. Επίσης, θα πρέπει να σας δίνει αναλυτικές και κατανοητές απαντήσεις έτσι ώστε να μην έχετε απορίες και «κενά» σημεία.
Εάν η επιλογή σας είναι η συνεργασία με κάποιον καθηγητή (είτε σε τμήμα φροντιστηρίου είτε στο σπίτι) θα πρέπει να βρείτε έναν καθηγητή που να τον εμπιστεύεστε και να έχει εμπειρία στο συγκεκριμένο πτυχίο. Μην ντραπείτε ποτέ να εκφράσετε όποια απορία και αν έχετε ,όσο ανόητη και αν σας φαίνεται!

4. Μοιράστε σωστά το χρόνο διαβάσματος

Το τεστ αποτελείται από 2 μέρη (ακουστικό και κατανόησης κειμένων) τα οποία πιάνουν αρκετούς βαθμούς το καθένα. Θα πρέπει να μοιράσετε το χρόνο σας σωστά ώστε να μελετήσετε και τα 2 μέρη με τον ίδιο και αποτελεσματικό τρόπο. Πολλοί εξεταζόμενοι κάνουν το λάθος να διαβάζουν καλύτερα το μέρος του τεστ που τους αρέσει περισσότερο, χάνοντας έτσι πόντους από το άλλο μέρος.

5. Χτίστε ένα δυνατό λεξιλόγιο

increaseΈνας λόγος που οι περισσότεροι εξεταζόμενοι αποτυγχάνουν στο τεστ είναι το ότι δεν διαθέτουν επαρκές λεξιλόγιο. Η θεματολογία του πτυχίου έχει αναφορές σε οικονομικούς, τραπεζικούς, ταξιδιωτικούς κ.ά. όρους, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να μελετήσετε συγκεκριμένες κατηγορίες λεξιλογίου πέρα από το λεξιλόγιο του επιπέδου που σας ενδιαφέρει.

Θέλετε να μάθετε και τα υπόλοιπα 15 μυστικά για μια επιτυχημένη συμμετοχή στο TOEIC; Μείνετε συντονισμένοι στο Blog μας! Κάθε εβδομάδα νέο περιεχόμενο, κάθε εβδομάδα ενδιαφέροντα άρθρα και ειδήσεις στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Θέλετε να αποκτήσετε το TOEIC οικονομικά; Αγοράστε το TOEIC Self Study.. εξασφαλίζοντας τα εξέταστρα, το εκπαιδευτικό υλικό που θα χρειαστείτε, την δωρεάν αποστολή του στο σπίτι σας και τη δωρεάν διαδικασία αίτησης σας για τις εξετάσεις από εμάς! Δείτε λεπτομέρειες για το TOEIC Self Study.

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα