Χρησιμοποιώντας ‘some’ και ‘any’ | Ekmathisi.edu.gr

Χρησιμοποιώντας το ‘some’ και το ‘any’

Είναι αλήθεια ότι όταν κάνεις μαθήματα Αγγλικών, πάντα έχεις την ανάγκη για έξτρα υλικό και ασκήσεις, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις επανάληψη. Αυτή τη φορά, ετοιμάσαμε ασκήσεις στις οποίες εξετάζουμε τη χρήση του ”some” και του ”any”.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφράσουμε ποσότητα στα Αγγλικά. Εδώ θα δούμε τους κυριότερους από αυτούς, τα Παραθετικά τους και τι πρέπει να προσέχουμε σχετικά με τα μετρήσιμα και τα μη μετρήσιμα ουσιαστικά.

Some – Any

Χρησιμοποιούνται για να δείξουν την ύπαρξη κάποιας ποσότητας ή κάποιου αριθμού.

Μεταφράζονται ως εξής:
Some = μερικός, -ή, – ό, κάμποσο, λίγο.
Any = καθόλου ή δεν μεταφράζονται καν.

To some χρησιμοποιήται στις καταφατικές προτάσεις και στις ερωτήσεις (στην ερώτηση μόνο για ευγενικούς σκοπούς) και το any στις ερωτηματικές και αρνητικές. (Υπάρχουν πάντα κάποιες εξαιρέσεις).

He hasn’t got any money = δεν έχει καθόλου λεφτά
Have you got any money? = έχεις καθόλου λεφτά;
Have some tea = πιες τσάι.
Do you have some forks?= Έχεις καθόλου πιρούνια; (το some για ευγενικά)

To any έχει επίσης την έννοια όλοι, οποιοσδήποτε. κ.τ.λ.

Any student can write it = όλοι μπορούν να το γράψουν.

Την ίδια χρήση έχουν και οι λέξεις που έχουν πρώτο συνθετικό τους το some και το any.

something = κάτι
somebody=κάποιος
someone = κάποιος
somewhere = κάπου
somehow=κάπως
any body = κανείς
anyone = κανείς
anything=τίποτα
any where=πουθενά
anyhow=οπωσδήποτε κ.τ.λ.

Στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ekmathisi δε σταματάμε ποτέ τη παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για τους μαθητές μας που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών αλλά και για όλους τους επισκέπτες της σελίδας μας.

Εδώ θα βρείτε ένα worksheet για να κάνετε εξάσκηση σε ό,τι μάθαμε πιο πάνω.

Πατήστε το κουμπί DOWNLOAD για να κατεβάσετε το αρχείο.

download-button-orange

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα