Πώς χρησιμοποιούμε το “so” και το “such”; Ιδιαίτερα Αγγλικών – Infographic | Ekmathisi.edu.gr

Πώς χρησιμοποιούμε το “so” και το “such”; Ιδιαίτερα Μαθήματα Αγγλικών – Infographic

Πώς χρησιμοποιούμε το “so” και το “such”;

Μέσα στα πολλά που μπερδεύουν τους μαθητές στα αγγλικά είναι σίγουρα και το που μπαίνει το “so” και που το“such” σε μια πρόταση στα αγγλικά. Το παρακάτω infographic μας εξηγεί όσο πιο απλά γίνεται τις διαφορές των δύο.

 1.Κατ’αρχήν το such λειτουργεί ως επίθετο, ως επίρρημα και ενίοτε ως αντωνυμία.

Ως επίθετο,

a) χρησιμοποιείται για να δείξει το είδος, την κατάσταση ή τον χαρακτήρα και μεταφράζεται “τέτοιος-α-ο”,

b) για να δείξει ακρότητες χωρίς άμεση σύγκριση και μεταφράζεται “τέτοιος-α-ο” ή “τόσος-η-ο” ή c) σε συνδυασμό με that-clause για να δείξει αποτέλεσμα (τόσο…που….).

a) Such a person cannot be trusted.

b) Frankie is such a liar.

c) Bertha was such a beauty that her father would sit on the porch each night with a baseball bat.

Ως επίρρημα, χρησιμοποιείται για να δείξει μεγάλο βαθμό χωρίς άμεση σύγκριση (μεταφράζεται τόσο ή πολύ) e.g The Packers have such big linebackers.

 

Ως αντωνυμία, χρησιμοποιείται για να αναφερθούμε σε παρόμοια πράγματα που έχουμε αναφέρει προηγουμένως και δεν θέλουμε να τα αναλύσουμε ή να τα πούμε όλα ονομαστικά. e.g Chickens, geese, and such are not allowed in theaters.

 

  1. 2.Το so, από την άλλη, λειτουργεί σαν επίρρημα, αλλά και ως σύνδεσμος. Ποτέ όμως ως επίθετο. Γι’αυτό και δεν συντάσσεται ποτέ με ουσιαστικό, αλλά μόνο με επίθετα ή άλλα επιρρήματα, τα οποία χαρακτηρίζει.

Μπορεί, λοιπόν, a) να δηλώσει (μεγάλο) βαθμό και μεταφράζεται “πολύ ή τόσο”, b) μπορεί επίσης να δηλώσει τρόπο ή c) να αναφερθεί σε κατάσταση που έχει ειπωθεί σε προηγούμενη πρόταση και μεταφράζεται “έτσι”.

a) Mary is so silly.

b) Clean these glasses so, then stack them so.

c)The bridge was out last night and likely remains so.

 

Extra Tip!

 

Οι παρακάτω τύποι θα σας βοηθήσουν στην σύνταξη των so/such μέσα στην πρόταση.

 

Such + (a/an) + (adjective) + noun

Such + uncountable noun/ plural noun

Such + a lot of

So + adjective/ adverb

So + adjective + (a/an) + noun

So + much/ many/ little/ few

 

Αν θέλετε και άλλα free tips για να μάθετε να μιλάτε σωστά αγγλικά απλά, γρήγορα και κυρίως ανέξοδα γραφτείτε στο newsletter της ekmathisi και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία!

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα