TOEFL Essentials

Θέλεις να σπουδάσεις σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης ή της Αμερικής ; Για να αυξήσεις τις πιθανότητες αποδοχής σου στο πρόγραμμα της επιλογής σας, θα πρέπει να πετύχεις υψηλά scores με ειδική και υπεύθυνη προετοιμασία. Ταχύρυθμο πρόγραμμα για σωστή και αποτελεσματική προετοιμασία που θα σε οδηγήσουν σε υψηλά scores. Ετοιμάσου για τις εξετάσεις με το καλύτερο δυνατό τρόπο και τελειώσε με απόλυτη επιτυχία τη προσπάθειά σου.

Τι είναι το TOEFL

Το Toefl είναι το τεστ που ζητούν χιλιάδες Πανεπιστήμια και Κολλέγια στον κόσμο για να εκτιμήσουν την επάρκεια των υποψήφιων φοιτητών στη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Το TOEFL ζητείται από φοιτητές που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι τα αγγλικά και που πρόκειται να κάνουν είτε προπτυχιακές είτε μεταπτυχιακές σπουδές σε αγγλόφωνα Πανεπιστήμια. Εκτός από τα Πανεπιστήμια στη Βόρεια Αμερική, στη Βρεττανία, την Αυστραλία και στον Καναδά, πολλά άλλα Πανεπιστήμια ή Κολλέγια στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα, που χρησιμοποιούν τα αγγλικά ως γλώσσα διδασκαλίας, ζητούν επίσης το TOEFL.

Το Educational Testing Service είναι ο οργανισμός που διαθέτει το TOEFL και που στέλνει τους βαθμούς των εξεταζομένων στα Πανεπιστήμια. Η εξέταση γίνεται αποκλειστικά σε υπολογιστή. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται πλέον το νέο σύστημα εξέτασης του TOEFL μέσω Internet (iBT, Internet Based Testing).

Η Δομή του ΤOEFL

Η εξέταση TOEFL γίνεται μέσω υπολογιστή, διαρκεί περίπου 3,5 ώρες και περιλαμβάνει:

ΤομέαςΑριθμός ΕρωτήσεωνΔιαθέσιμος Χρόνος
Reading36-7060-100 λεπτά
Listening34-5160-90 λεπτά
Διάλειμμα10 λεπτά
Speaking6 tasks20 λεπτά
Writing2 tasks50 λεπτά

Reading

Αφού ο εξεταζόμενος διαβάσει σύντομα κείμενα (3-5 κείμενα με περίπου 700 λέξεις το καθένα) απαντά σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικές με πληροφορίες που περιέχονται ή συμπεράσματα που μπορούν να συναχθούν από το κείμενο. Το ύφος και τα θέματα των κειμένων είναι παρόμοια με εκείνα των κειμένων που περιέχονται σε πανεπιστημιακά βιβλία.

Listening

Αξιολογείται η ικανότητα του εξεταζόμενου να κατανοεί την αγγλική γλώσσα με προφορά από τη Βόρεια Αμερική ή άλλες Αγγλόφωνες περιοχές του κόσμου. Η εξέταση περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο ακούει 4-6 διαλέξεις (3-5 λεπτά και 500-800 λέξεις η κάθε μία) και απαντά σε 6 ερωτήσεις στην κάθε διάλεξη. Στο δεύτερο, ακούει 2-3 συνομιλίες περίπου 3 λεπτά η κάθε μία, και απαντά σε 5 ερωτήσεις στην κάθε συνομιλία.

Speaking

Σε αυτό το τμήμα βαθμολογείται το επίπεδο του εξεταζόμενου στη χρήση γλωσσικών τύπων της αγγλικής γλώσσας σε ακαδημαϊκά πλαίσια. Αποτελείται από 3 διαφορετικά μέρη τα οποία περιλαμβάνουν από 2 tasks το καθένα. Στο πρώτο μέρος ο εξεταζόμενος απαντά σε ερωτήσεις σχετικές με τη γνώμη του σε γενικά θέματα. Στο δεύτερο μέρος ο εξεταζόμενος απαντά σε ερωτήσεις σχετικές με πληροφορίες τις οποίες έχει διαβάσει και ακούσει. Στο τρίτο μέρος απαντά σε ερωτήσεις σχετικές με μία συζήτηση και μια μικρή διάλεξη που έχει ακούσει.

Writing

Αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο ο εξεταζόμενος διαβάζει ένα μικρό κείμενο για 3 λεπτά (περίπου 230 – 300 λέξεις). Μετά ακούει μία σύντομη διάλεξη η οποία αναφέρεται σε σημεία του κειμένου ( 2 λεπτά) και γράφει μία περίληψη περιγράφοντας τις απόψεις του ομιλητή σχετικά με το κείμενο. Στο δεύτερο μέρος ο εξεταζόμενος αναλύει την άποψή του σχετικά με ένα γενικό θέμα. Αξιολογείται έτσι η ικανότητα του εξεταζόμενου να παρουσιάσει, να οργανώσει και να τεκμηριώσει τις απόψεις του πάνω σε ένα θέμα.

Consulting WP – we help companies assess their skills and choose a new direction which utilizes the talents of the team and resources most productively.

Συχνές ερωτήσεις

Εξετάσεις του TOEFL γίνονται στην Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Μυτιλήνη, σε διάφορα εξεταστικά κέντρα σε συγκρεκριμένες ημερομηνίες και ώρες.

Η εγγραφή μπορεί να γίνει μέσω Internet. Θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε το δικό σας λογαριασμό.
Επίσης μπορεί να γίνει προφορικά στο τηλέφωνο 0031 320 239 540 στην Ολλανδία.
Η πληρωμή γίνεται μόνο μέσω πιστωτικής κάρτας.

Η εγγραφή μπορεί να γίνει μέχρι επτά ημέρες πριν από την ημερομηνία εξέτασης που επιθυμείτε (μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας εξέτασης). Μπορείτε και μέχρι τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της εξέτασης (μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας εξέτασης), αλλά με επιβάρυνση 35$.

To συνολικό σκορ στο TOEFL CBT κυμαίνεται από 0 έως 120. Αναφέρεται επίσης ξεχωριστά ο βαθμός του εξεταζόμενου στο κάθε τμήμα από 0-30.

Τα Πανεπιστήμια ορίζουν συνήθως τα ελάχιστα σκορ του TOEFL που χρειάζεται να επιτύχουν οι υποψήφιοι φοιτητές προκειμένου να συμπεριληφθούν στη διαδικασία επιλογής. Πρέπει λοιπόν να επικοινωνήσετε με τα Πανεπιστήμια που σας ενδιαφέρουν το νωρίτερο δυνατόν για να μάθετε ποια είναι η “βάση” και η προθεσμία σας ώστε να αποστείλετε την αίτησή σας και τα σκορ.

Συνήθως για την επιλογή των φοιτητών απαιτούνται υψηλότερα σκορ από τα ελάχιστα που ορίζονται από τα πανεπιστήμια.

Τα επίσημα αποτελέσματα αποστέλλονται από το Educational Testing Service στον εξεταζόμενο αλλά και στα Πανεπιστήμια της επιλογής του εντός 15 ημερών από την εξέταση.

Κατά τη διάρκεια του τεστ ο εξεταζόμενος μπορεί να δηλώσει να σταλούν τα επίσημα αποτελέσματα του έως και σε τέσσερα πανεπιστήμια χωρίς επιπλέον κόστος. Θα πρέπει λοιπόν να έχετε αποφασίσει από πριν τα πανεπιστήμια της επιλογής σας. Η λίστα των πανεπιστημίων και οι κωδικοί τους βρίσκονται στο επίσημο Bulletin του ETS.

Μετά το τεστ, μπορείτε να ζητήσετε να σταλούν τα αποτελέσματα και σε άλλα πανεπιστήμια αλλά με επιπλέον κόστος $17 ανά πανεπιστήμιο.

Ο κάθε εξεταζόμενος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στην εξέταση μόνο μία φορά κάθε 30 ημέρες.

Η αλλαγή ημερομηνίας ή ώρας καθώς επίσης και η ακύρωση της εξέτασης μπορεί να γίνει το αργότερο σε διάστημα τριών ημερών πριν από την εξέταση (μη συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας εξέτασης και της ημερομηνίας του αιτήματος).
Η αλλαγή ημερομηνίας ή ώρας κοστίζει επιπλέον $60.

Σε περίπτωση ακύρωσης της ημερομηνίας εξέτασης μέσα στο παραπάνω αναφερόμενο διάστημα θα σας επιστραφεί το μισό του χρηματικού ποσού που καταβάλλατε για την εξέταση.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα!