Πως να βελτιώσεις την ακουστική κατανόησή σου – 3 listening tips

Έχεις δυσκολία στην κατανόηση, όταν ακούς τους άλλους να σου μιλάνε στα Αγγλικά; Μιλάς μία ξένη γλώσσα και δυσκολεύεσαι να την καταλάβεις όταν την ακούς; Δες 3 εύκολα και ευχάριστα listening tips για να βελτιωθείς.

Listening Tips 1 – Άκου ραδιόφωνο ή δες ένα video στη γλώσσα που επιθυμείς

Άκουσε καθημερινά ραδιόφωνο στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει. Διάλεξε κάτι που θα σ’ ενδιέφερε ν’ ακούσεις και στη δική σου γλώσσα και απόλαυσε την εμπειρία να ενημερωθείς γι’ αυτό από έναν ξενόγλωσσο ραδιοφωνικό σταθμό ή από οποιαδήποτε άλλη ακουστική πηγή μπορείς να έχεις πρόσβαση, όπως για παράδειγμα την ιστοσελίδα youtube , η οποία διαθέτει ανεξάντλητη δεξαμενή ξενόγλωσσων video να παρακολουθήσεις.

Listening Tips 2 – Δες μία ξένη ταινία

Θα μπορούσες επίσης να παρακολουθείς συχνά ταινίες στην τηλεόραση. Παρακολουθώντας την ταινία , δώσε ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτά που ακούς παρακολουθώντας ταυτόχρονα και τους υπότιτλους στη δική σου γλώσσα για βοήθεια στα δύσκολα σημεία. Στην αρχή ίσως σου φανεί λίγο δύσκολο αλλά αν επιμείνεις θα παρατηρήσεις μεγάλη βελτίωση στη γνώση για τη γλώσσα που σ’ ενδιαφέρει. Στην Εκμάθηση κάθε εβδομάδα προτίνουμε διάφορες ταινίες όπως για παράδειγμα το Green Street Hooligans. Μείνει συντονισμένος και ακολούθα τις προτάσεις που αναρτούμε στο blog μας κάθε Παρασκευή.

Listening Tips 3 – Ενημερώσου για τις ειδήσεις στη γλώσσα που ενδιαφέρεσαι

Αν σ’ ενδιαφέρουν οι παγκόσμιες εξελίξεις, μπορείς να ακούς τις ειδήσεις από μία ξενόγλωσση πηγή, όπως για παράδειγμα το BBC ή το CNN. Ταυτόχρονα χρησιμοποίησε ένα λεξικό για να μαθαίνεις καινούργιο λεξιλόγιο. Κατέγραψε το καινούργιο λεξιλόγιο που συναντάς σε ένα προσωπικό αρχείο. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσεις τη γνώση σου για τη γλώσσα αλλά και τις ικανότητες σου να αντιλαμβάνεσαι αυτό που ακούς από διαφορετικές πηγές και είδη προφοράς.

Ότι και να διαλέξεις, μην χάσεις την ευκαιρία να βιώσεις μια συναρπαστική εμπειρία εκμάθησης ξένων γλωσσών, μέσω ανάλογων διασκεδαστικών τρόπων. Ένταξε την γλώσσα που θες να μάθεις στην καθημερινότητά σου. Έτσι η επανάληψή της θα γίνεται με ένα φυσικό και ευχάριστο τρόπο. Όπως και να το κάνουμε τα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών καλό είναι να πλαισιόνονται από συναφείς δραστηριότητες αυτής της γλώσσας.

Εσύ ποιό listening tip προτιμάς για να βελτιώσεις την ξένη γλώσσα που σε ενδιαφέρει; Άφησέ μας το σχόλιό σου παρακάτω.

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα