Πόσο γρήγορα θα μάθω Ισπανικά;

Πόσο γρήγορα θα μάθω Ισπανικά;

Όπως όλες οι ξένες γλώσσες, έτσι και τα Ισπανικά, χρειάζονται τον κόπο και τον χρόνο τους. Μπορεί να θεωρείτε μία εύκολη γλώσσα… Σε σχέση με άλλες ξένες γλώσσες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εκμάθηση της είναι κάτι που μπορεί να γίνει απ’ την μια μέρα στην άλλη.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι μια συνεχής διαδικασία που μπορεί να πάρει πολλούς μήνες. Ίσως και χρόνια για κάποιον που δεν είναι η μητρική του γλώσσα. Όμως, με την καθημερινή σου ενασχόληση μαζί της, θα φτάσεις κάποια στιγμή στο σημείο να αντιλαμβάνεσαι την ξένη γλώσσα. Το ίδιο καλά όπως την μητρική σου.

Η εκμάθηση της ισπανική γλώσσας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους Έλληνες. Διότι παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τα Ελληνικά αλλά και εμπεριέχει πολλές ελληνικές «δανεικές» λέξεις. Έχουν τους ίδιους φθόγγους με τα ελληνικά, φωνολογικά μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, η σύνταξη είναι παρόμοια και η «μουσικότητα» (το πώς ακούγεται, δηλαδή, μια πρόταση ως σύνολο) είναι εντυπωσιακά όμοια.

Εκτός απ’ την επιλογή και ακολούθηση μιας μεθόδου εκμάθησης η οποία θα σε βοηθήσει να μάθεις μια γλώσσα, αν θέλεις η πρόοδος σου να είναι γρηγορότερη θα πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητα σου την ενασχόληση σου μαζί της.

 

Το πόσο γρήγορα μπορεί τελικά κανείς να μάθει Ισπανικά, δεν έχει μία μοναδική απάντηση. Εξαρτάται από:

1. Το επίπεδο από το οποίο ξεκινάει. Ένας αρχάριος θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί και να συνηθίσει σε σχέση με κάποιον που έχει ήδη κάποιες γνώσεις Ισπανκών.

2. Το αν μιλάει άλλες λατινογενείς γλώσσες. Τα Ισπανικά βασίζονται στο λατινικό αλφάβητο. Συνεπώς η εκμάθησή τους δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά εάν ο σπουδαστής γνωρίζει καλά ακόμα μία λατινογενούς προέλευσης γλώσσα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά κ.ά.

3. Το πόσες ώρες μάθημα κάνει την εβδομάδα. Αν, για παράδειγμα, κάνει 4 ώρες μάθημα εβδομαδιαίως, προχωράει γρηγορότερα από κάποιον που κάνει μιάμιση ώρα την εβδομάδα.

4. Το πόσο χρόνο διαθέτει για προσωπική μελέτη. Εκτός από το δίαβασμα που είναι απαραίτητο, μια άλλη καλή ιδέα θα ήταν σιγά-σιγά κάποιος να ξεκινήσει να παρακολουθεί ταινίες με διαλόγους στη συγκεκριμένη ξένη γλώσσα, να διαβάζει περιοδικά, βιβλία ακόμα και ιστοσελίδες.

5. Όλα αυτά μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου έτσι ώστε η ενασχόληση να είναι μια ψυχαγωγική, ενδιαφέρουσα και παραγωγική διαδικασία, που δεν θα την βαριέσαι.

 

Η γνώση της ισπανικής γλώσσας πιστοποιείται με τα διπλώματα που παρέχει το Ινστιτούτο Cervantes, ύστερα από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις οι οποίες οργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας της Ισπανίας. Τα διπλώματα διακρίνονται σε 6 επίπεδα δυσκολίας

  • Α1 επίπεδο
  • Α2 επίπεδο
  • Β1 επίπεδο (πτυχίο Inicial)
  • Β2 επίπεδο (πτυχίο Básico)
  • Γ1 επίπεδο
  • Γ2 επίπεδο (πτυχίο Superior)

Τα τελευταία χρόνια η ισπανική γλώσσα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις προτιμήσεις των γλωσσομαθών, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης των ισπανόφωνων χωρών σε διάφορους τομείς, όπως τις εξαγωγές αλλά και τον τουρισμό. Η Ισπανική γλώσσα κερδίζει καθημερινά έδαφος σε όλους τους τομείς της ζωής των ευρωπαίων, και όχι μόνο, πολιτών. Μετατρέπεται σταθερά σε γλώσσα της παγκόσμιας οικονομίας. Eίναι μια από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης η δεύτερη επίσημη γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Διαθέτει πλούσια λογοτεχνική και μουσική παράδοση πράγμα που την καθιστά πιο προσιτή στους νέους και μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους.

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην Ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.