Easter Games and Activities for Every Level

Σύμφωνα με την Χριστιανική πίστη, η γιορτή του Πάσχα (Easter), είναι μια παραδοσιακή γιορτή για την ανάσταση του Ιησού Χριστού από τον θάνατο. Η πιο εμβληματική γιορτή της Ορθοδοξίας, το Πάσχα. Γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, με ξεχωριστά ήθη και έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των αιώνων. Αυτή η γιορτή είναι και ο λόγος που φτιάξαμε για εσάς τα Easter Games, όλα γραμμένα στα Αγγλικά.

Στην Αγγλία, η γιορτή του Πάσχα (Easter), αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες Χριστιανικές γιορτές του έτους. Η Μεγάλη Παρασκευή πριν από την Κυριακή του Πάσχα (Good Friday) και η Δευτέρα μετά, δίνεται ως αργία.

Σύμβολο του Πάσχα

Το κύριο σύμβολο των διακοπών του Πάσχα είναι τα αυγά και τα κουνέλια τα οποία συνδέονται με τη γονιμότητα, την άνοιξη και τη νέα ζωή. Ο εορτασμός της λαμπρής Κυριακής στην Αγγλία συνοδεύεται από διασκέδαση, παιχνίδια και χορούς, γλυκά και άφθονες απολαύσεις.

Αυτές οι μέρες λοιπόν για όλους τους μαθητές, είναι μέρες διακοπών και ξεκούρασης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να μένουν πίσω και οι μαθητικές τους υποχρεώσεις. Με αφορμή λοιπόν τη γιορτή του Πάσχα, μπορείτε να οργανώσετε ένα διασκεδαστικό μάθημα, γεμάτο με παιχνίδια, δραστηριότητες και φύλλα εργασίας που είναι πλούσια σε δυνατότητες μάθησης.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τους μαθητές σας σε όποιο επίπεδο πάνω στην γλώσσα και αν βρίσκονται. Καλό θα είναι να ξεκινήσετε με ερωτήσεις προς τους μαθητές για να δείτε τι γνωρίζουν ήδη, για το Πάσχα, και βάση των απαντήσεων που θα λάβετε, να σχεδιάσετε-δημιουργήσετε και τις αντίστοιχες δραστηριότητες και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό.

Young Learners

Με τους νέους – μικρούς σας μαθητές, μπορείτε να αρχίσετε το μάθημα σας με μερικές νέες λέξεις λεξιλογίου. Χρησιμοποιήστε κάρτες – flashcards με μεγάλες, πολύχρωμες εικόνες για να εξασκηθούν. Η χρήση της χορωδιακής επανάληψης θα σας βοηθήσει πολύ σε αυτό το σημείο ώστε όλοι οι μαθητές να μάθουν να προφέρουν τις νέες λέξεις του μαθήματος.

Ακόμα μια ωραία δραστηριότητα για τους μικρούς μας μαθητές είναι να ζωγραφίζουν εικόνες σχετικές πάντα με το θέμα του Πάσχα. Σε αυτή την φάση του μαθήματος μαθαίνουν μέσα από την ζωγραφική τα χρώματα, τις ονομασίες των αντικειμένων που καλούνται να ζωγραφίσουν, καθώς και τουςαριθμούς όπου μπορούμε να τους συνδυάσουμε στο συγκεκριμένο φύλλο εργασίας – worksheet.

Σε ποίον δεν αρέσουν τα παιχνίδια; Μα φυσικά σε όλους, μικρούς και μεγάλους!

Ένα ευχάριστο Easter Game. Φτιάξτε αυτάκια και ουρές λαγού, αντίστοιχα με τον αριθμό των μαθητών σας και μοιράστε τα σε όλους. Με τις δικές σας οδηγίες οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν αυτό ακριβώς που λέει ο ‘ Easter Bunny ’.

Ορισμένες από τις οδηγίες μπορεί να είναι:

– Easter Bunny says hop left/right!

– Easter Bunny says touch your bunny ears (make sure they touch the right ones!)

– Easter bunny says shake your cotton tail!

– Etc..

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθουν τα μέρη του σώματος και νέο λεξιλόγιο που σχετίζεται με το Πάσχα.

Αντίστοιχα μπορείτε να μοιράσετε σε όλους τους μαθητές σας ένα μεγάλο χάρτινο αυγό και μαρκαδόρους και να τους δίνετε οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με το τι πρέπει να σχεδιάσουν:

– Draw two big eyes.

– Draw a big nose.

– Draw a smiling/frowning mouth.

– Draw eyebrows/glasses over the eyes.

– Etc…

Beginners

Δείτε ένα ακόμα ένα Easter Game που μπορείτε να παίξετε με τους μαθητές που ήδη έχουν αποκτήσει κάποιο βασικό επίπεδο πάνω στην γλώσσα. Θα είστε σε θέση να κάνετε περισσότερες δραστηριότητες, όπως μια άσκηση γραφής – writing βασισμένη πάντα στις έννοιες του Πάσχα. Επίσης ένα τραγούδι σχετικό με την γιορτή του Πάσχα θα ήταν μια πολύ καλή άσκηση ακρόασης – listening.  Ακόμα και ένα σταυρόλεξο θα ήταν εξαιρετική ιδέα για επιπλέον πρακτική εξάσκηση λεξιλογίου.

easter-games-happy-easter-1                            easter games bt

Τα παραπάνω φύλλα εργασίας περιέχουν εικόνες και λέξεις για αντιστοίχισησυμπλήρωση κενών με βάση τις εικόνες που βλέπουν οι μαθητές, καθώς και κρυπτόλεξο κατάλληλο για όλα σχεδόν τα επίπεδα.

https://www.youtube.com/watch?v=qvd78BKFOf0

Με αυτό το τραγούδι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα worksheet βασισμένο στους στίχους του τραγουδιού. Οι μαθητές καλούνται να συμπληρώσουν τα κενά στους στίχους, κάνοντας έτσι ένα ευχάριστο μάθημα listening.

Intermediate/Advanced

Εδώ οι μαθητές είναι πλέον σε πιο προχωρημένο επίπεδο και είναι σε θέση να χειριστούν την εισαγωγή ενός πιο απαιτητικού λεξιλογίου. Ανάλογα με την ηλικία των μαθητών σας, μπορείτε να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια ιστορία ή ένα άρθρο για μια δραστηριότητα ανάγνωσης –reading.

Ζητήστε από τους μαθητές σας να διαβάσουν το κείμενο σιωπηλά και στην συνέχεια να σας περιγράψουν τι λέει το κείμενο. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για προφορική εξάσκηση – speakingκαι εκμάθηση λεξιλογίου. Μιλήστε για την προφορά και το νόημα οποιωνδήποτε άγνωστων λέξεων και φράσεων.

Αυτό το φύλλο εργασίας ανάγνωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συμπληρώσει οποιοδήποτε μάθημα για το Πάσχα, καθώς καλύπτει τις βασικές πληροφορίες και το σχετικό λεξιλόγιο.

Ως συνέχεια μπορείτε να ζητήσετε από τους μαθητές να συνοψίσουν το κείμενο με τα δικά τους λόγια ή να γράψουν ένα σύντομο κείμενο σχετικά με ένα σχετικό θέμα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=MQz2mF3jDMc

easter-games-traditions

Το παραπάνω είναι ένα θαυμάσιο φύλλο εργασίας για το Πάσχα και τις παραδόσεις του. Όλο τοworksheet βασίζεται στην μικρή ταινία για το Πάσχα (History_I bet you didn’t know – Easter). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες του φύλλου εργασίας.

Κανόνες

Αρχικά τα παιδιά έχουν ερωτήσεις σχετικά με τις παραδόσεις του Πάσχα στη χώρα τους. Στη συνέχεια υπάρχουν ασκήσεις με το βασικό λεξιλόγιο του μαθήματος (μπορείτε να βοηθήσετε τους μαθητές σας να μεταφράσουν μερικές δύσκολες λέξεις).

Υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες και προτάσεις όπου πρέπει να τις ταιριάξουν και τέλος παρακολουθείτε το video μέσα την τάξη. Στη συνέχεια πραγματοποιείτε τις υπόλοιπες εργασίες από το worksheet, οι οποίες είναι βασισμένες σε αυτό.

Στην συνέχεια θα βρείτε ένα φύλλο εργασίας – quiz για μαθητές επιπέδου Intermediate– Advanced, το οποίο όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μαθητές διαφορετικού επιπέδου.

Συνέχεια

Διαχωρίζουμε τους μαθητές σε μικρές ομάδες ανάλογα με το μέγεθος της τάξης μας και τους ζητάμε να δοκιμάσουν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του quiz. Στόχος της άσκησης είναι να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε τους μαθητές να μιλάνε ο ένας με τον άλλον μόνο στα αγγλικά!

Συζητάμε ανοιχτά τις απαντήσεις τους με την υπόλοιπη τάξη (πριν τους δοθούν οι σωστές απαντήσεις). Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία με αυτόν τον τρόπο να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν μεταξύ τους με ευγενικό τρόπο.

Το Πάσχα είναι μια Χριστιανική Γιορτή με μεγάλο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Αυτό δίνει στους καθηγητές την δυνατότητα να αναπτύξουν μέσα στην τάξη πολλές διαφορετικές δραστηριότητες. Έτσι θα κάνουν το μάθημα πιο ενδιαφέρον και δημιουργικό για τους μαθητές.

Στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ekmathisi δεν σταματάμε ποτέ την δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για να βελτιώσουν οι μαθητές μας τα Αγγλικά τους και να ενδυναμώσουν τις γνώσεις τους με τα δωρεάν e-books που σας προσφέρουμε.

Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, για αυτό και κάθε μάθημα πρέπει να είναι μοναδικό με την δικιά του αξία και βαρύτητα. Για το λόγο αυτό στην Ekmathisi, προσαρμόζουμε τα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών για παιδιά πάνω στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του καθενός.

Παράλληλα, τα μαθήματα διαμορφώνονται σύμφωνα με τον ρυθμό και τον βαθμό κατανόησης των παιδιών. Με αυτλι τον τρόπο αφομοιώνεται πλήρως η ύλη χωρίς κενά. Σκοπός μας είναι από τα πρώτα πρώτα μαθήματα έως τα μεγάλα επίπεδα, τα παιδιά να απολαμβάνουν το μάθημα, να συμμετέχουν ενεργά και μέσα από πρακτικές μεθόδους να μαθαίνουν βιωματικά τη γλώσσα και όχι μόνο θεωρητικά.

Στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ιδιαιτέρων Μαθημάτων Ξένων Γλωσσών Ekmathisi ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες.

Οι εκπαιδευτικοί καθηγητές μας μπορούν μέσα από τις κατάλληλες μεθόδους που ακολουθούμε να ενισχύσουν τους μικρούς μαθητές.

Εμπειρία

Η εμπειρία μας στη διδασκαλία και την επαφή μας με παιδιά είναι μεγάλη. Αντιλαμβανόμαστε και προσπαθούμε να κατανοήσουν και οι γονείς ότι ο κάθε μαθητής είναι διαφορετικός. Έτσι στην Ekmathisi προτείνουμε τα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών ως την πιο αξιόπιστη λύση.

Τα μαθήματα να μπορούν να προσαρμόζονται ακριβώς πάνω στις ανάγκες του εκάστοτε παιδιού. Έτσι έχει ο μαθητής την απόλυτη βοήθεια και προσοχή από τον καθηγητή.

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα που παρέχουμε για την εκμάθηση των Αγγλικών σε παιδιά και εφήβους.

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε τον ρυθμό των μαθημάτων και την ύλη τους σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Έτσι θα ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα