Business English Tips – Part 2: Presentation

Αυτό το άρθεο θα σας δώσει μερικά Business English Tips που θα σας χρησιμεύσουν στην καθημερινότητά σας. Όλοι έχουμε παρακολουθήσει παρουσιάσεις που δεν μας εντυπωσίασαν ιδιαίτερα! Αντιθέτως, μας έκαναν να… χασμουρηθούμε (διακριτικά!!!), να ασχοληθούμε με το κινητό μας ή να σκεφτόμαστε πόσο ωραία μέρα έχει έξω. Φύγαμε λοιπόν, από την αίθουσα της παρουσίασης δυσαρεστημένοι και σίγουρα την επόμενη ημέρα δεν θυμόμασταν καν σε τι αναφερόταν ο ομιλητής.

Τι γίνεται όμως όταν έρθει η ώρα να κάνεις την δική σου παρουσίαση; Δες παρακάτω πώς να αποφύγεις το ενδεχόμενο μιας πληκτικής και μη αποτελεσματικής παρουσίασης και φυσικά πως να εντυπωσιάσεις στο επόμενο meeting!

1. Πρώτος και απαράβατος κανόνας: Be prepared!

presentationΗ καλή προετοιμασία για μια παρουσίαση είναι σίγουρα το ήμισυ της επιτυχίας! Τι περιλαμβάνει όμως μια καλή προετοιμασία; Πρώτον, ένα οργανωμένο και σωστά δομημένο PowerPoint. Είναι σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που θα βοηθήσουν και εσένα αλλά και το ακροατήριο. Απόφυγε τις μεγάλες προτάσεις-είναι κουραστικές- και αρκέσου σε μικρές αλλά σημαντικές φράσεις κλειδιά. Πρόσθεσε εικόνες ή και βίντεο που θα κινήσουν την προσοχή του ακροατηρίου.

2. Ενδιαφέρων και ενδιαφερόμενος!

usersΜπορεί το PowerPoint να είναι το… δεξί σου χέρι αλλά μην ξεχνάς –είσαι και εσύ εκεί! Μην μένεις προσκολλημένος στα slides και μην διαβάζεις μέσα από αυτά. Το κοινό είναι εκεί για να ακούσει εσένα, για να σου κάνει ερωτήσεις και να ενημερωθεί!
Φυσικά δεν είναι μόνο το ακροατήριο που θα κάνει ερωτήσεις! Γίνε επικοινωνιακός και κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο κάνοντας και εσύ ερωτήσεις που προκαλέσουν την ενεργή συμμετοχή του κοινού, κάνοντας την παρουσίαση ακόμα πιο ζωντανή!

3. Βάλε φαντασία!

signatureΗ εποχή του σχολείου που μαθαίναμε τα πάντα απέξω έχει περάσει! Έτσι, μην αποστηθίσεις τον λόγο σου καθώς με την παραμικρή αλλαγή του προγράμματος, ακόμα και αν αυτό σημαίνει παρέμβαση για ερώτηση από κάποιον, θα χάσεις τον ειρμό σου και η παρουσίαση θα χάσει τη συνοχή της!

4. Ώρα για πρόβα

userΤο public speaking –ομιλία σε κοινό- τρομάζει αρκετούς ανθρώπους! Αυτό δεν συμβαίνει γιατί δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή προετοιμασία για να μιλήσουν για ένα θέμα μπροστά σε κάποιο κοινό! Το άγχος μιας παρουσίασης πολλές φορές κάνει ακόμα και τους πιο επικοινωνιακούς ανθρώπους ντροπαλούς και εσωστρεφείς, επηρεάζοντας έτσι την εικόνα τους και το στήσιμο του λόγου τους! Take a deep breath, κάνε πρόβα –ναι ακόμα και μπροστά στον καθρέφτη σου- όσες φορές και αν χρειαστεί, μέχρι να νιώσεις την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά ότι… το ‘χεις!

5. Ανακεφαλαίωση

Το τρίπτυχο της επιτυχίας για την δομή μιας επιτυχημένης παρουσίασης είναι:

Πες τους τι θα του πεις
Προετοιμασέ τους για το περιεχόμενο της παρουσίασής σου, τι θα τους πεις.
Πες τους
Ανέλυσε τους τα θέματα της παρουσίασής σου.
Πες τους τι του είπες!
Η επανάληψη πάντα βοηθάει αλλά μην το κουράσεις. Ανακεφαλαίωσε τα θέματα για τα οποία τους μίλησες. Δώσε τους έτσι μία συνολική, συγκεντρωτική εικόνα.

Και πάνω απ’ όλα… Think positive!

Δες επίσης:

Business English Tips: Part 1 Interview

Business English Tips: Part 3 Customer Service

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα