Πανελλήνιο Τηλέφωνο Επικοινωνίας

210.21.39.438

69.49.06.17.33

Αθήνα - Πειραιάς - Αττική - Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα Μαθήματα Ξένων Γλωσσών στο χώρο σας προσαρμοσμένα στο πρόγραμμα και τις ανάγκες σας!

5 λόγοι για να μάθετε Ιταλικά

5-logoi-gia-na-mathete-italika
28. 06. 13
Από τον: Ιωάννα Λεβέντη

Τα ιταλικά είναι μια γλώσσα ιδιαίτερα αγαπητή στους Έλληνες και όχι τυχαία. Παρακάτω αναφέρω 5 (πολυδιάστατους) λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος να μάθει Ιταλικά, να σπουδάσει και να εργαστεί στην Ιταλία.

1. Επίσκεψη και προσωπική αγάπη για την Ιταλία

Πολλοί από τους σπουδαστές στους οποίους δίδαξα και διδάσκω μαθαίνουν ιταλικά για να ταξιδέψουν στην Ιταλία και να έχουν τη χαρά να μιλήσουν την ιταλική γλώσσα σε επίπεδο ανεξάρτητου ή αυτάρκους χρήστη (επίπεδα Β1-Β2 και C1-C2 αντίστοιχα).

2. Λάτρεις της Ιταλικής ιστορίας και την σύνδεσή της σε πολλούς τομείς με την Ελλάδα

Άλλοι πάλι γιατί επιθυμούν να διαβάσουν ιταλική λογοτεχνία ή γιατί αγαπούν την ιταλική μουσική, το σινεμά, το θέατρο, την όπερα και θέλουν ακούγοντας και διαβάζοντας να κατανοούν οι ίδιοι άμεσα στίχους και διαλόγους. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να μάθουν τη γλώσσα αυτή γιατί ενδιαφέρονται για την ιστορία και η ιστορία της Ελλάδας και της Ιταλίας συνυπάρχουν, για παράδειγμα, τη μακρά περίοδο της βενετικής κατοχής στον ελλαδικό χώρο.

3. Σπουδές και εργασία στην βαριά βιομηχανία της Ιταλίας

Ορισμένοι μαθητές επιδίδονται στην εκμάθηση της ιταλικής γιατί έχουν στόχο να γίνουν σχεδιαστές αυτοκινήτων σε μια χώρα που διαθέτει σημαντική αυτοκινητοβιομηχανία ενώ άλλοι γιατί επιθυμούν να σπουδάσουν υψηλή ραπτική και μόδα.

4. Διακόσμιση και Αρχιτεκτονικές σπουδές στην Ιταλία

Ανάμεσα σε αυτούς κάποιοι προετοιμάστηκαν γλωσσικά και πέτυχαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική ή έγιναν δεκτοί σε ένα από τα πιο φημισμένα οικονομικά πανεπιστήμια της Ιταλίας, αυτό του Μιλάνο.

5. Ιταλική Κουζίνα

Άλλοι μαθαίνουν σήμερα ιταλικά γιατί αγαπούν την ιταλική κουζίνα και έχουν σκοπό να μυηθούν στα μυστικά της ενώ απασχολούνται ήδη στην εστίαση. Άλλοι γιατί έχουν εμπορικές σχέσεις με την Ιταλία στον τομέα της αργυροχρυσοχοΐας ή γιατί εργάζονται στον κλάδο των φαρμάκων διατηρώντας επαγγελματικές συνεργασίες με την ιταλική φαρμακοβιομηχανία.

Γλώσσα και τουρισμός, τέχνη, ιστορία και πολιτισμός, σύγχρονο βιομηχανικό σχέδιο, μόδα, διακόσμηση και αρχιτεκτονική, οικονομική επιστήμη, γαστριμαργική τέχνη, εμπόριο και εμπορικές σχέσεις, βιομηχανία υγείας και διμερείς συμφωνίες. Προσωπικά ενδιαφέροντα, εκπαιδευτικοί στόχοι, επαγγελματικά κίνητρα: να κάποιοι από τους λόγους που μαθαίνει κανείς ιταλικά.

Υπάρχει τουλάχιστον ένας τομέας από αυτόν τον πολυεπίπεδο πολιτισμό και τη σύγχρονη ιταλική κουλτούρα που να μη σας ενδιαφέρει; Υπάρχει λόγος αλήθεια να μην μάθετε ιταλικά;

Η εκμάθηση διαθέτει όλα τα εφόδια που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε ιδιαίτερα μαθήματα ιταλικών (για παιδιά) ή ιδιαίτερα μαθήματα ιταλικών (για ενήλικες). Αν παράλληλα το ωράριό σας δεν είναι τόσο ευέλικτο, έχετε και την δυνατότητα των online μαθημάτων μέσω της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας που διαθέτουμε. Επίσης οι καταρτησμένες καθηγήτριες Ιταλικών μας θα σας εντάξουν άρτια στον κόσμο τις Ιταλικής γλώσσας. Για οποιαδήποτε απορία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με email , τηλεφωνικώς στα 210-2139438 , 210-8657755 , 6972737372 ή να αφήσετε κάποιο σχόλιο/ερώτηση παρακάτω.

Στην κορυφή