Πανελλήνιο Τηλέφωνο Επικοινωνίας

210.21.39.438

69.49.06.17.33

Αθήνα - Πειραιάς - Αττική - Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα Μαθήματα Ξένων Γλωσσών στο χώρο σας προσαρμοσμένα στο πρόγραμμα και τις ανάγκες σας!

How to write emails in English.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου-email είναι ο πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας. Όταν κάνουμε χρήση των τεχνολογιών για επικοινωνία και συνεργασία,πρέπει να τηρούμε μερικούς βασικούς κανόνες κατά τη σύνταξη, επίσημων (formal) ή ανεπίσημων (informal) επιστολών – email. Πολλές φορές, δηλαδή, διαπιστώνουμε ότι πολλά προβλήματα ή παρεξηγήσεις ξεκίνησαν από ένα email...

Έτσι λοιπόν, στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Εκμάθηση, θεωρούμε απαραίτητο να αναφερθούμε σε μια δεοντολογία που ακολουθούν στα Αγγλικά όσοι ξέρουν να επικοινωνούν σωστά μέσω του Διαδικτύου . Εδώ είναι μερικές γενικές συμβουλές που θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας.

1.Γραμμή Θέματος

Πάντα έχουμε μια γραμμή θέματος που συνοψίζει εν συντομία και με σαφήνεια το περιεχόμενο του μηνύματος (παράδειγμα: Περίληψη της συνάντησής μας με την ABCD Εταιρεία).

2. Απλοποιημένες Προτάσεις.

Μην κάνετε τα email σας να φαίνονται υπερπλήρεις, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσετε πάρα πολλούς τεχνικούς όρους ή μεγάλες λέξεις. Είναι καλό να χρησιμοποιήσετε πολύπλοκες και σύνθετες φράσεις, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο να τις καταλάβουν.

3. Σκεφτείτε ποιός πρόκειται να είναι ο αναγνώστης σας.

Είναι ένας συνάδελφος, ένας πελάτης ή το αφεντικό σας; Θα πρέπει το e-mail σας να είναι επίσημο (formal) ή ανεπίσημο (informal); Οι περισσότερες επιχειρήσεις αυτές τις μέρες έχουν ουδέτερο τόνο. Προσέξτε τη διαφορά μεταξύ τους.

4. Να είστε πολύ προσεκτικοί με κεφαλαία γράμματα, σημεία στίξης, ορθογραφίας και βασική γραμματική.

Η αλληλογραφία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- email είναι ένα σημαντικό μέρος της εικόνας που δημιουργείτε γι΄αυτό δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να επεξεργαστείτε αυτό που έχετε γράψει πριν πιέσετε αυτό το κουμπί Αποστολή.

5. Σκεφτείτε το πόσο άμεσοι ή έμμεσοι θέλετε να είστε.

Σε μερικούς πολιτισμούς, είναι κοινή πρακτική να είναι πολύ άμεση η αλληλογραφία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Θα μπορούσαν να βρουν την αμεσότητα σας αγενής και πιθανώς προσβλητική.

6. Να είσαι θετικοί.

Κοιτάξτε αυτά τα λόγια: helpful, good question, agreed, together, useful, I will do my best, mutual, opportunity.

Τώρα κοιτάξτε αυτά: busy, crisis, failure, forget it, I can't, it's impossible, waste, hard.

Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε δείχνουν τη στάση σας στη ζωή!Επιλέξτε τα λόγια σας με σύνεση.

Εδώ θα βρείτε μια παρουσίαση PowerPoint που περιγράφει μερικούς βασικούς κανόνες κατά τη σύνταξη emails στα αγγλικά, εισάγοντας κάποιες κοινές φράσεις καθώς και πράγματα που πρέπει να αποφύγετε.

Στην Ekmathisi θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών προσαρμοσμένα στο πρόγραμμα, τις ανάγκες σας και στο επίπεδο σας, δηλαδή κάνετε μαθήματα που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας. Αν πάλι δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα Ιδιαίτερα Μαθήματα Αγγλικών μέσω Video που είναι διαθέσιμα όποια ημέρα και ώρα εσείς τα χρειάζεστε και μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα μας online-courses.edu.gr.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία των Αγγλικών και στα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.72.73.73.72. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Kατεβάσετε εντελώς δωρεάν την παρουσίαση PowerPoint.

download-button-orange

Αν σας άρεσε το άρθρο αφήστε το σχόλιό σας και κάντε like και share στο facebook.

on 30 Μάρτιος 2017
Στην κορυφή