Ξένες Γλώσσες και οι χρησιμότητα τους

10 Λόγοι για να μάθεις Ξένες Γλώσσες

Ξένες Γλώσσες! Μη διστάζεις να βελτιώσεις ή να αρχίσεις από το μηδέν μια γλώσσα, καθώς τα πλεονεκτήματα που σου προσφέρουν είναι πολλά και σημαντικά!

Στις μέρες μας όλο και περισσότερο γίνεται επιτακτική η ανάγκη εκμάθησης μίας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών. Κανείς δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητά τους, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που κατανοούν πλήρως την πολυτιμότητά τους στο σύγχρονο περιβάλλον.

Αναμφίβολα, τα τελευταία χρόνια, οι ξένες γλώσσες αποτελούν σημαντικό διαβατήριο για να ενταχθεί κάποιος στην αγορά εργασίας!

Προσφέρουν μεγαλύτερο εύρος επικοινωνίας τόσο στο εργασιακό περιβάλλον, όσο και στο χειρισμό υπαρχόντων και εν δυνάμει πελατών. Μάλιστα η μία γλώσσα δεν αρκεί, είναι απαραίτητες οι δύο ξένες γλώσσες. Ενώ, την ίδια στιγμή, οι νέοι άνθρωποι προχωρούν στην εκμάθηση και τρίτης ξένης γλώσσας, για να διευρύνουν τις πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η κατοχή αναγνωρισμένου πιστοποιητικού έχει γίνει σήμερα αναγκαίο περισσότερο από ποτέ. Σε μια περίοδο που το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων δυσκολεύεται να κατακτήσει μια θέση στην αγορά εργασίας και πολλοί από εμάς έχουν χάσει την εργασία τους και βρίσκονται σε αναζήτηση νέας, ένα σίγουρο διαβατήριο για την θέση αυτή αποτελεί η γνώση ξένων γλωσσών.

Αν αξίζει λοιπόν να επενδύσουμε σε κάτι στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, αυτό είναι σίγουρα η εκπαίδευση και η ανάπτυξη των προσόντων και των δεξιοτήτων μας.

Σε όποιο στάδιο της ζωής μας ή της επαγγελματικής μας εξέλιξης κι αν βρισκόμαστε, η πολύ καλή ή ακόμα καλύτερα η άριστη γνώση μιας ξένης γλώσσας είναι απαραίτητο προσόν. Η αυτοπεποίθηση στην κατανόηση και τη χρήση της μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας με πολλούς τρόπους.

Η γλωσσομάθεια λοιπόν είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους:

1. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας αυξάνει τη παγκόσμια κατανόηση.

Ζούμε σε μια εποχή που η πολυτισμικότητα είναι πλέον γεγονός. Η παγκοσμιοποίηση, οι τηλεπικοινωνίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν εκμηδενίσει τις αποστάσεις ανάμεσα σε ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ασύμβατοι μεταξύ τους. Η εκμάθηση μιας γλώσσας μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα τη νοοτροπία των ανθρώπων, τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου. Η μάθηση της ιστορίας και του πολιτισμού του λαού που ομιλεί τη γλώσσα. Είναι γνωστό ότι η γλώσσα είναι φορέας πολιτισμικών και κοινωνικών στοιχείων. Μας μαρτυράει δηλαδή στοιχεία για το λαό από τον οποίο πηγάζει, πράγμα το οποίο μας φέρνει πιο κοντά στις απαρχές της γλώσσας.

2.Καλύτερη γνώση και εξερεύνηση της μητρικής γλώσσας

Η μάθηση μιας ξένης γλώσσας μας προκαλεί να τη συγκρίνουμε με τη μητρική μας και να βρούμε διαφορές και ομοιότητες στη σημασία και σύνταξη των λέξεων. Αυτό συντελεί στη καλύτερη γνώση και εξερεύνηση της μητρικής γλώσσας, κάτι που μερικές φορές παραμελούμε ή θεωρούμε δεδομένο.

3.Δυνατότητα επαφής με νέους ανθρώπους

Λέει ένα ρητό, πολύ σωστά ότι : «τα όρια της γλώσσας μου είναι και τα όρια του κόσμου μου». Καλές επικοινωνιακές δεξιότητες σε μια ή περισσότερες ξένες γλώσσες σημαίνουν αυτόματα έκθεση και δυνατότητα επαφής με νέους ανθρώπους.  Νέες ιδέες, νέους κόσμους. Σε πρακτικό επίπεδο, θα σας λύσει τα χέρια αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό και θα σας δώσει τη δυνατότητα γνωριμιών και ενδεχομένως δημιουργίας φιλίας με άτομα από άλλες χώρες. Η γνώση μιας ξένης γλώσσας σου επιτρέπει να συνομιλείς με άλλους ανθρώπους αλλά και να τους αποδέχεσαι πιο εύκολα. Είτε σου αρέσουν τα ταξίδια, είτε προτιμάς να γνωρίζεις ανθρώπους στην Ελλάδα (είναι τουριστικός προορισμός) η ξένη γλώσσα μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά.

4.Περισσότερες πιθανότητες επαγγελματικής εξέλιξης

Στη σημερινή αγορά εργασίας ένας πολύγλωσσος εργαζόμενος είναι ένα αναντικατάστατο πολυεργαλείο. Η γνώση ξένων γλωσσών αποδεικνύει στον εργοδότη ότι έχεις περισσότερα προσόντα. Ότι μπορείς να μάθεις εύκολα, ότι έχεις ποικίλα ενδιαφέροντα, ότι είσαι εν γένει ένας ανοιχτόμυαλος και πολυπράγμων άνθρωπος. Σε επαγγελματικό επίπεδο, η γλωσσομάθεια αποτελεί «κλειδί» για την επαγγελματική επιτυχία. Ειδικά στην Ευρώπη η γνώση και η ευχέρεια σε περισσότερες από μια γλώσσες αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Οι ξένες γλώσσες αποτελούν σημαντικό διαβατήριο προκειμένου να ενταχθεί κάποιος στην αγορά εργασίας.

5.Η διαδικασία μάθησης γενικότερα ακονίζει τις διανοητικές μας ικανότητες

Εξελίσσει το τρόπο που σκεπτόμαστε μέσα από τις διάφορες γλωσσικές ασκήσεις. Αυτό είναι ακόμη πιο ωφέλιμο για ένα παιδί, το οποίο μαθαίνει τη ξένη γλώσσα σε στάδιο που ακόμη αναπτύσσεται ο εγκέφαλος και οι ικανότητές του. Αναρίθμητες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας (ειδικά σε μικρή ηλικία) ωφελεί τη γραφή και την ανάγνωση του παιδιού και στη μητρική του γλώσσα. Συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευφυίας και βελτιώνει τις επιδόσεις του μαθητή στο σχολείο.

6.Η διαδικασία μάθησης ακονίζει τις διανοητικές ικανότητες του παιδιού

Έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά που μαθαίνουν ξένες γλώσσες αναπτύσσουν πολλά στοιχεία. Κάποια από τα στοιχεία είναι το multi-tasking, η καλύτερη μνήμη, η πιο δυνατή αντίληψη. Η πρόθεση να λαμβάνουν πιο εύκολα αποφάσεις, η προσωπική πρωτοβουλία, η συγχώνευση σε μια ομάδα και η δουλειά μέσα σε αυτήν. Η διαδικασία μάθησης ακονίζει τις διανοητικές ικανότητες του παιδιού, ειδικά στο στάδιο που αναπτύσσεται ο εγκέφαλος και οι ικανότητές του.

7.Στην ανώτατη εκπαίδευση η γνώση ξένων γλωσσών είναι απαραίτητη

Όλοι γνωρίζουν οτι η ειδίκευση, εξειδίκευση, μεταπτυχιακό, ή η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής πρέπει να συνοδεύεται από την πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Η συμμετοχή επίσης ενός φοιτητή σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητικού πληθυσμού, οι σπουδές στο εξωτερικό ή ακόμα και η εργασία εκεί δείχνει πως οι ξένες γλώσσες είναι απαραίτητες.

8.Ο ομιλητής αποκτάει περισσότερη αυτοπεποίθηση

Η ικανότητα ομιλίας πολλών γλωσσών δίνει άλλον “αέρα” στους ανθρώπους,  καθώς νιώθουν οτι μπορούν να συνεννοηθούν και να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε περιβάλλον κι αν βρεθούν. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι ελκύουν την προσοχή άλλων ομιλητών- κυρίως μονόγλωσσων- και δέχονται θετικά κολακευτικά σχόλια θαυμασμού.

9.Σε βοηθά να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και να γίνεις ανεξάρτητος.

Γνωρίζοντας ξένες γλώσσες μπορείς να διαβάσεις βιβλία, εφημερίδες, ιστολόγια. Να ακούσεις μουσική, να παρακολουθήσεις τηλεοπτικά προγράμματα σε άλλες γλώσσες. Μ’ αυτό τον τρόπο καταλαβαίνεις καλύτερα τι συμβαίνει γύρω σου και είσαι πιο σφαιρικά ενημερωμένος.

10.Οι ξένες γλώσσες είναι αναγκαίες στον σύγχρονο τρόπος ζωής

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη της τεχνολογίας, καθιστά αναγκαία τη γλωσσομάθεια. Η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου, η κατανόηση πλήθους τεχνολογικών επιτευγμάτων είναι πιο εύκολη για τον γλωσσομαθή, παρά για τον άνθρωπο που περιορίζεται στη γνώση της μητρικής του γλώσσας.

 

’Those who know nothing of foreign languages, know knothing of their own.’’

-Εκείνοι που δε γνωρίζουν τίποτα από ξένες γλώσσες, δεν γνωρίζουν τίποτα ούτε για τη δική τους.-

Jonathan Wolfrang von Goethe

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ekmathisi δημιουργεί άρτια προετοιμασμένους μαθητές, όλων των ηλικιών,  έτοιμους να ανταποκριθούν στον μαγικό κόσμο της ξένης γλώσσας, που δεν θα είναι πια καθόλου “ξένη” γι’ αυτούς.

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην Ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις με τη καθοδήγηση ενός καθηγητή μας. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς. Αν πάλι δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα Ιδιαίτερα Μαθήματα μέσω Video. Είναι διαθέσιμα όποια ημέρα και ώρα εσείς τα χρειάζεστε και μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα μας online-courses.edu.gr.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω  στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.72.73.73.72. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.