Πασχαλινά Έθιμα-Αγγλία | Ekmathisi.edu.gr

Πασχαλινά Έθιμα στην Αγγλία

Η γιορτή του Πάσχα (Easter) στην Αγγλία, είναι μια παραδοσιακή γιορτή για την ανάσταση του Ιησού Χριστού από τον θάνατο. Σύμφωνα με την Χριστιανική πίστη και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες Χριστιανικές γιορτές του έτους στην Αγγλία.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν σαν έθιμο την ημέρα αυτή, να διακοσμούν και να βάφουν πολύχρωμα αυγά. Δίνουν ως δώρο στα μικρά παιδιά σοκολατένια αυγά και μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες -εκδηλώσεις-διαγωνισμούς του Πάσχα με αυγά. Που διοργανώνονται σε πολλές πόλης της Αγγλίας.

Σύμφωνα με μια παλιά παράδοση, σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας, οι άνθρωποι ρίχνουν βαμμένα αυγά στους απότομους λόφους την Κυριακή του Πάσχα.Το έθιμο αυτό πραγματοποιείται συχνά και σε επίπεδο έδαφος, με το σπρώξιμο των αυγών με ένα κουτάλι.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και κάποιο έθιμο που αφορά τα παιδιά. Υπάρχει ένα παιχνίδι, πολύ διασκεδαστικό για τα παιδιά. Είναι το κυνήγι του αβγού. Το βράδυ του Μ. Σαββάτου, οι γονείς κρύβουν αβγά σε διάφορα σημεία, μέσα και έξω από το σπίτι. Πολλά από αυτά είναι γεμάτα λιχουδιές. Την άλλη μέρα το πρωί τα παιδιά, με καλαθάκια στα χέρια, ψάχνουν να βρουν όσο περισσότερα γίνεται ή, ακόμα καλύτερα, το μεγαλύτερο από αυτά. Ο νικητής κερδίζει ένα σοκολατένιο αβγό ή λαγουδάκι και φυσικά … τα αβγά που μάζεψε μέσα στο καλαθάκι του!

Το ίδιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον, είναι το ebook Easter Activities που δημιουργήθηκε από τον εκπαιδευτικό Οργανισμό Ekmathisi για τους μικρούς μας μαθητές, ώστε μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιέχει να ενδυναμώσουν τις γνώσεις τους στα Αγγλικά.

Στην Ekmathisi, δε σταματάμε ποτέ τη παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για τους μαθητές μας που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών αλλά και για όλους τους επισκέπτες της σελίδας μας. Εμπειστευτείτε τους έμπειρους καθηγητές του εκπαιδευτικού οργανισμού Ekmathisi και ξεκινήστε ιδιαίτερα μαθήματα στη γλώσσα που επιθυμείτε. Εμείς πάντα προσαρμόζουμε το περιεχόμενο και τη δομή του μαθήματος σύμφωνα με τις δικές σας απαιτήσεις και ανάγκες.

Κατεβάστε Δωρεάν το e-Book για το EasterActivities.

  

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα