Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε απορίες σχετικά με μαθήματα ξένων γλωσσών που θέλετε να ξεκινήσετε;

Παρακάτω θα βρείτε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό κείμενο ερωτήσεων – απαντήσεων ( Συχνές Ερωτήσεις ) σχετικά με το ποιοι είμαστε, τί μεθόδους εκμάθησης ακολουθούμε, καθώς επίσης τι είδη μαθημάτων παρέχουμε και πώς μπορείτε να ξεκινήσετε τα ιδιαίτερα μαθήματά σας εύκολα, ευχάριστα και οικονομικά. Για οποιαδήποτε επιπλέον απορία σας, μη διστάσετε να  επικοινωνήσετε μαζί μας.Συχνές Ερωτήσεις

Η ekmathisi είναι η προσπάθεια των ιδρυτών (Βαγγέλης Γωγούσης – Έλενα Χατζηκυριάκου – Ελένη Γωγούση) του κέντρου ξένων γλωσσών Επικοινωνία να οργανώσουμε την τεχνογνωσία, γνώση και εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τη λειτουργία του φροντιστηρίου (από το 1997) και τα ιδιαίτερα μαθήματα (από το 2008) σε ένα καινούριο οργανισμό που θα συνδιάζει τα πλεονεκτήματα των φροντιστηριακών μαθημάτων και των ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Στην ekmathisi θέλουμε να προσφέρουμε ποιοτικά μαθήματα ξένων γλωσσών και πληροφορικής στο χώρο των μαθητών σε τιμές φροντιστηρίου έτσι ώστε όλοι να μπορούν να μάθουν ξένες γλώσσες και πληροφορική εύκολα, ευχάριστα και οικονομικά.

Οι βασικές αρχές μας – μαθαίνω εύκολα, ευχάριστα και οικονομικά

ekmathisi είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που αλλάζει τα δεδομένα στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Τώρα όλοι μπορούν να μάθουν ξένες γλώσσες στο χώρο τους (σπίτι ή εργασία) από καταξιωμένους καθηγητές που ακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ορίζεται από την ekmathisi σε τιμές ίσες ή και χαμηλότερες από ένα μέσο φροντιστήριο.

Επιπλέον Πληροφορίες :

 • Μαθαίνω εύκολα με τους καταξιωμένους και απόλυτα εκπαιδευμένους καθηγητές που με οδηγούν με ασφάλεια και επιτυχία στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και πληροφορικής.
 • Μαθαίνω ευχάριστα μέσα από διαδραστικά προγράμματα που εξασφαλίζουν το ενδιαφέρον και την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών, ώστε να αποκτήσουν άριστη γνώση γρήγορα και ευχάριστα.
 • Μαθαίνω οικονομικά καθώς τα προσιτά δίδακτρα μας είναι ίσα ή ακόμη και χαμηλότερα από αυτά ενός μέσου φροντιστηρίου. Έτσι παρέχουμε σε όλους τη δυνατότητα να μάθετε ξένες γλώσσες και πληροφορική οικονομικά στο χώρο σας χωρίς περιττές μετακινήσεις.
 • Ιδιαίτερα ατομικά μαθήματα στο χώρο σας
  (για παιδιά, εφήβους ή ενήλικες)
 • Μαθήματα στο χώρο σας σε ομάδες 2 ή 3 ατόμων
  (για παιδιά, εφήβους ή ενήλικες)
 • Ιδιαίτερα ατομικά μαθήματα στις εγκαταστάσεις μας
  (για παιδιά, εφήβους ή ενήλικες)
 • Μαθήματα στις εγκαταστάσεις μας σε ομάδες 2 ή 3 ατόμων
  (για παιδιά, εφήβους ή ενήλικες)
 • Ιδιαίτερα ατομικά διαδικτυακά-on line μαθήματα
  (για εφήβους ή ενήλικες)
 • Μαθήματα διαδικτυακά-on line σε ομάδες 2 ή 3 ατόμων
  (για εφήβους ή ενήλικες)
 • Ομαδικά on line μαθήματα Αγγλικών
  (για εφήβους ή ενήλικες)

Τα κεντρικά μας γραφεία βρίσκονται στο Γαλάτσι. Ο εκπαιδευτικός σύμβουλος της περιοχή σας, θα μπορέσει να σας ενημερώσει σχετικά με τη μεθοδολογία των μαθημάτων και να βρεί τη λύση που είναι κατάλληλη στα δικά σας δεδομένα. Οι περιοχές που καλύπτονται με φυσική παρουσία καθηγητή είναι η ευρύτερη περιοχή της Αττικής και η Θεσσαλονίκη. Φυσικά τα on-line μαθήματα μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε περιοχή στην οποία υπάρχει σύνδεση στο Ίντερνετ .

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες περιοχές:

Αθήνα Κέντρο
Αγία Παρασκευή
Αιγάλεω
Χολαργός
Άνω Λιόσια
Άνω Πατήσια
Άγιοι Ανάργυροι
Άγιος Αρτέμιος
Αγία Βαρβάρα
Άγιος Δημήτριος
Άγιος Ιωάννης Ρέντη
Άγιος Νικόλαος
Άγιος Στέφανος
Άλιμος
Αμπελόκηποι
Αχαρνές
Βοτανικός
Βριλήσσια
Βύρωνας
Γαλάτσι
Γέρακας
Γκύζη
Γλυκά Νερά
Γλυφάδα
Γουδί
Δάφνη
Διόνυσος
Δραπετσώνα
Δροσιά
Εκάλη
Ελληνικό
Ελληνορώσων
Ζωγράφου
Ηλιούπολη
Ηράκλειο
Θησείο
Θρακομακεδόνες
Ίλιον
Ιλίσια
Κάτω Πατήσια
Καισαριανή
Καλλιθέα
Καλογρέζα
Καματερό
Καμίνια
Καρέας
Κεραμεικός
Κερατσίνι
Κηφισιά
Κολωνός
Κορυδαλλός
Κορωπί
Κουκάκι
Κρυονέρι
Κυψέλη
Λαμπρινή
Λυκόβρυση
Μαρούσι
Μελίσσια
Μεταμόρφωση
Μεταξουργείο
Μοναστηράκι
Μοσχάτο
Νέα Ερυθραία
Νέα Ιωνία
Νέος Κόσμος
Νέα Σμύρνη
Νέο Φάληρο
Νέα Φιλαδέλφεια
Νέα Χαλκηδόνα
Νέο Ψυχικό
Νίκαια
Παλαιό Φάληρο
Παγκράτι
Παλλήνη
Παπάγου
Πατήσια
Πειραιάς
Πέραμα
Περισσός
Περιστέρι
Πετράλωνα
Πετρούπολη
Πεύκη
Πολύγωνο
Σεπόλια
Σπάτα
Σταυρός
Ταύρος
Φιλοθέη
Χαϊδάρι
Χαλάνδρι
Ψυχικό

Η απάντηση είναι τόσο απλή όσο και σύνθετη ταυτόχρονα. Προτού αναλύσουμε τα επιμέρους χαρακτηριστικά που πιστεύουμε ότι μας δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα, πρέπει να τονίσουμε ότι πρώτα από όλα είμαστε μια οικογένεια. Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας, προσπαθούμε όλοι μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα με πραγματική αγάπη και επαγγελματισμό, που ξεφεύγει από τη στενή έννοια της τυπικότητας. Μας ενδιαφέρει να είμαστε ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί σε κάθε τομέα , εκπαιδευτικό , οργανωτικό , υλικοτεχνικό. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει εκατοντάδες γονείς και μαθητές από την πρώτη στιγμή που λειτουργήσαμε.

Σχετικά με τα επιμέρους χαρακτηριστικά μπορούμε να αναφέρουμε:

 • Το εκπαιδευτικό μας σύστημακαλύπτει κάθε ανάγκη στη διαδικασία εκμάθησης ξένων γλωσσών
 • Καταξιωμένοι και απόλυτα εκπαιδευμένοι καθηγητές σας οδηγούν με ασφάλεια και επιτυχία στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.
 • Εκπαιδευτικοί σύμβουλοιγνώστες του αντικειμένου πάντα πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να βρείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σας ταιριάζει και να λύσουν κάθε απορία σας.
 • Εκπαιδευτικό συμβούλιοπου φροντίζει την συχνή ανανέωση των προγραμμάτων και την ομαλή διεξαγωγή όλων των μαθημάτων.
 • Τα προσιτά δίδακτραίσα ή ακόμη και χαμηλότερα από αυτά ενός μέσου φροντιστηρίου παρέχουν σε όλους τη δυνατότητα να μάθουν ξένες γλώσσες εύκολα και οικονομικά στο χώρο τους, χωρίς περιττές μετακινήσεις.
 • Διαδραστικά προγράμματαπου εξασφαλίζουν το ενδιαφέρον και την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών, ώστε να αποκτήσουν άριστη γνώση γρήγορα και ευχάριστα.
 • Ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμαπου περιέχει πλήθος υποστηρικτικού υλικού και ασκήσεων που μπορείτε να τις κάνετε οποιαδήποτε στιγμή, σε συνδυασμό με τη μέθοδο που ακολουθείτε.
 • Η διδακτική ώραδιαρκεί 60 λεπτά και όχι 45 , επιτυγχάνοντας έτσι την αύξηση του χρόνου διδασκαλίας και την πλήρη κατανόηση και εμπέδωση της διδακτέας ύλης .
 • Συνεργασία με όλους τους αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησηςόπως Cambridge, Michigan , Europalso , City and Guilds , Γαλλικό Ινστιτούτο , Ινστιτούτο Γκαίτε κ.τ.λ.

Ουσιαστικά όλες τις ηλικίες και όλα τα προγράμματα που σχετίζονται με την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Σε γενικές γραμμές τα προγράμματά μας χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

 • Εκμάθηση ξένων γλωσσών σε παιδιά και εφήβους
 • Εκμάθηση ξένων γλωσσών σε ενήλικες
 • Σεμινάρια διδασκαλίας σε καθηγητές ξένων γλωσσών
 • Καθηγητές
  Στην ekmathisi επιλέγουμε με πολύ προσοχή τους συνεργάτες μας. Συνεργαζόμαστε μόνο με καταξιωμένους καθηγητές οι οποίοι εκπαιδεύονται στο σύστημα διδασκαλίας της ekmathisi .
 • Μεθοδολογία
  Όλα τα μαθήματα ( ιδιαίτερα ατομικά μαθήματα στο χώρο σας – μαθήματα στο χώρο σας σε ομάδες 2 ή 3 ατόμων – ιδιαίτερα ατομικά μαθήματα στην εικονική αίθουσα διδασκαλίας – ομαδικά μαθήματα στην αίθουσα διδασκαλίας ) ακολουθούν το πετυχημένο σύστημα που έχει αναπτυχθεί εδώ και 15 χρόνια στο φροντιστήριο Επικοινωνία προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες των μαθητών.
 • Σύστημα Διδασκαλίας
  Στην ekmathisi η ομάδα διδασκαλίας αποτελείται από τρία μέλη:

Τον καθηγητή σας που αναλαμβάνει να σας καθοδηγήσει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και να προσαρμόσει το πρόγραμμα σπουδών στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Επιπλέον Πληροφορίες :

Τον εκπαιδευτικό σύμβουλο της περιοχής σας που αναλαμβάνει να σας ενημερώσει σχετικά με τη μέθοδο διδασκαλίας που ακολουθούμε στην ekmathisi και να επιλέξει το πρόγραμμα σπουδών που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Επικοινωνεί με το καθηγητή σας σε εβδομαδιαία βάση, παρακολουθεί την εξέλιξη των μαθημάτων σας και σας ενημερώνει πρόοδο τη δική σας ή των παιδιών σας. Έχετε συχνή προσωπική επαφή μαζί του και αναλαμβάνει να απαντήσει όλες τις ερωτήσεις που έχετε και να λύσει όλα τα προβλήματα που προκύπτουν.

Το εκπαιδευτικό συμβούλιο (που αποτελείται από τον Βαγγέλη, την Έλενα και την Ελένη) αναλαμβάνει την επιλογή και την εκπαίδευση των καθηγητών και των εκπαιδευτικών συμβούλων. Έχει καταρτήσει τα προγράμματα σπουδών και επικοινωνεί με τον εκπαιδευτικό σύμβουλο για την καλύτερη εφαρμογή τους και προσαρμογή τους.

 • Διαδραστικά Προγράμματα
  Χρησιμοποιούμε διαδραστικά προγράμματα για να εξασφαλίσουμε το ενδιαφέρον και την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών, ώστε να αποκτήσουν άριστη γνώση γρήγορα και ευχάριστα! Οι μαθητές των μικρών επιπέδων παρακολουθούν το μάθημα με τη μορφή κινουμένων σχεδίων, ενώ στα μεγαλύτερα επίπεδα οι δικαιολογήσεις των απαντήσεων τόσο στις ακουστικές ασκήσεις όσο και στα κείμενα παρουσιάζονται ξεκάθαρα.
 • Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα
  Περιέχει πλήθος υποστηρικτικού υλικού και ασκήσεων που μπορείτε να τις κάνετε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε σε συνδυασμό με τη μέθοδο που ακολουθείτε. Περιέχει επίσης και ένα πλήθος βιντεομαθημάτων, που έχει ετοιμάσει ο οργανισμός μας για να μπορούν οι μαθητές ανα πάσα στιγμή να λύσουν όλες τους τις απορίες.

Το ψηφιακό σχολείο προσφέρει σε όλους την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα ξένων γλωσσών εξ αποστάσεως, με ταυτόχρονη παρουσία εκπαιδευτή και εκπαιδευομένων στο διαδίκτυο, με δυνατότητες πλήρους αλληλεπίδρασης, όπως σε μία φυσική αίθουσα. Οι δάσκαλοι και οι μαθητές μπορεί να βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο τους ή σε οποιουσδήποτε άλλους χώρους γεωγραφικά διεσπαρμένους και να συμμετέχουν σε μία «εικονική» αίθουσα στο διαδίκτυο την ίδια χρονική στιγμή.

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο Internet. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν χρησιμοποιώντας το Android κινητό τους ή το tablet τους

Οι μαθητές έχουν τις παρακάτω δυνατότητες μέσα στην «εικονική» αίθουσα:

 • Τηλεδιάσκεψη (video conferencing)
 • Συνομιλία με ήχο (audio conferencing)
 • Επικοινωνία με κείμενο (chat)
 • Παρουσίαση εκπαιδευτικού περιεχομένου
 • Κοινή χρήση εφαρμογών (Application Sharing)
 • Χρήση εργαλείων επισήμανσης (whiteboarding)

Το online μάθημα γίνεται με χρήση διαδραστικών προγραμμάτων που βοηθάνε τους μαθητές να μαθαίνουν ευχάριστα, γρήγορα και εύκολα.

Με δυο λόγια έχουν τις ίδιες δυνατότητες που θα είχαν αν βρίσκονταν στην αίθουσα διδασκαλίας και όχι στο χώρο τους.

Το μόνο που χρειάζεται ένας μαθητής για να “λάβει” μέρος στα online μαθήματα είναι ένας υπολογιστή με πρόσβαση στο Internet.
Τίποτα άλλο!!!

Κατά την διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος βλέπεις και ακούς ΖΩΝΤΑΝΑ τόσο τον καθηγητή σου όσο και όλους τους συμμαθητές σου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλα τα μέλη της τάξης να συμμετέχουν ενεργά καθ΄ όλη τη διάρκεια του μαθήματος.

Οι μαθητές και ο καθηγητής μπορούν να:

 • Μοιράζονται ταυτόχρονα ένα βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή.
 • Συμπληρώσουν κενά, να γράψουν κείμενα, να κυκλώσουν σωστές απαντήσεις, να διαγράψουν λάθος κτλ. Ό,τι ακριβώς θα κάνανε στο δικό τους βιβλίο
 • Ακούνε όλοι μαζί τις ασκήσεις ακουστικών (listening) και να σημειώνουν τις σωστές απαντήσεις.
 • Παρακολουθούν ταυτόχρονα ένα βίντεο και να το σχολιάζουν.
 • Συνδέονται όλοι μαζί στην ίδια σελίδα στο διαδίκτυο.
 • Μοιράζονται κάθε είδους εφαρμογή από οποιοδήποτε μαθητή.
 • Και πολλά πολλά άλλα…

Στην ekmathisi  η επιλογή των καθηγητών γίνεται με αυστηρότατα κριτήρια. Είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου , καταξιωμένοι καθηγητές με όρεξη για δουλειά, γνώστες του αντικειμένου τους και ειδικά εκπαιδευμένοι στο σύστημα διδασκαλίας της ekmathisi .

Επιπλέον Πληροφορίες :

 • Εκπαιδευμένοι στο σύστημα διδασκαλίας της ekmathisi
 • Καταξιωμένοι καθηγητές
 • Εξειδικευμένοι στις εξετάσεις γλωσσομάθειας και στη διδασκαλία ξένων γλωσσών για συγκεκριμένο σκοπό (πχ Business English, Medical English κτλ)
 • Διδάσκουν στο χώρο σας ή με on lineμαθήματα.

Σε όλα τα προγράμματά μας μπορείτε να ξεκινήσετε ΑΜΕΣΑ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, τους εκπαιδευτικούς στόχους που θέλετε να πετύχετε και το χρονικό διάστημα που έχετε στη διάθεσή σας. Σε γενικές γραμμές προτείνουμε ότι ιδανικά θα πρέπει να γίνονται δύο μαθήματα την εβδομάδα.

Το ωράριο μαθημάτων προσαρμόζεται στο δικό σας ωράριο. Μπορείτε να επιλέξετε πρωινή, μεσημεριανή, απογευματινή ή βραδινή ζώνη. Επίσης το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμόζεται κάθε εβδομάδα σε συνεργασία με τον καθηγητή σας.

Η πληρωμή των μαθημάτων γίνεται μηνιαίως. Στις αρχές του επομένου μήνα γίνεται ένα τηλεφώνημα για να ενημερωθούμε ως προς την εξέλιξη των μαθημάτων και να επιβεβαιώσουμε τις ώρες που έχουν πραγματοποιηθεί τον προηγούμενο μήνα. Ο μαθητής έχει περιθώριο μια εβδομάδα για να καταθέσει το χρηματικό ποσό σε ένα λογαριασμό τράπεζας.

Επιπλέον Πληροφορίες :

Οι καθηγητές μας δεν έχουν κάποια ανάμειξη με το οικονομικό κομμάτι των μαθημάτων. Να σημειωθεί ότι εάν ένα μάθημα ακυρωθεί εγκαίρως τότε ο μαθητής δεν χρεώνεται το μάθημα. Εάν το μάθημα δεν ακυρωθεί και ο καθηγητής πάει κανονικά στο μάθημα του αλλά ο μαθητής δεν είναι εκεί ή για κάποιο λόγω δεν επιθυμεί να κάνει μάθημα τότε ο μαθητής θα χρεώνεται κανονικά το μάθημα.

Επίσης, ο μαθητής χρεώνεται κανονικά το μάθημα όταν υπάρχουν συνεχόμενες ακυρώσεις διότι ο καθηγητής μας έχει κλείσει την συγκεκριμένη ώρα για τον μαθητή ακόμα και αν το μάθημα ακυρωθεί εγκαίρως.

Και βέβαια χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στα δίδακτρα που έχουμε συμφωνήσει.

Mέχρι τώρα κάποιος καλύπτονταν (ή θεωρούσε ότι καλύπτεται) από μία μέτρια γνώση ξένων γλωσσών. Αυτό όμως πλέον δεν είναι αρκετό.
Στις μέρες μας είναι απολύτως απαραίτητη η πιστοποίηση της γνώσης και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Διαβάστε σε αυτό το άρθρο  10 από τους κυριότερους λόγους για να μάθει κάποιος μια ξένη γλώσσα!

https://www.ekmathisi.edu.gr/blog/1117-10-logoi-gia-na-matheis-ksenes-glosses

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όποιος αναζητά εργασία πρέπει να είναι οπλισμένος με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια.

Ένα από τα απαραίτητα εφόδια, είναι η (τουλάχιστον) καλή γνώση όσο το δυνατόν περισσότερων ξένων γλωσσών, εξαιρουμένων των Αγγλικών όπου η καλή γνώση θεωρείται πλέον εντελώς ανεπαρκής και όλοι σχεδόν οι εργοδότες ζητούν άριστη γνώση (Proficiency).

Η πιστοποίηση πλέον είναι απαραίτητη και ζητείται από τους εργοδότες.

Εξαρτάται από το αντικείμενο που έχετε (σπουδές ή εργασία) και γενικά από το τι θα σας χρειαστεί.

Για τα Αγγλικά δεν τίθεται καν θέμα, είναι απολύτως απαραίτητα.

Τα Ισπανικά είναι μια πολύ καλή επιλογή, γιατί μιλιέται από εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο (οι οποίοι δεν μιλάνε και ιδιαίτερα Αγγλικά).

Τέλος σε ότι αφορά τον Τουρισμό η γνώση της Ρωσικής γλώσσας, δίνει πλέον – κυριολεκτικά – διαβατήριο δουλειάς.

Οι παραπάνω ερωτήσεις είναι οι πιο Συχνές Ερωτήσεις που μας ρωτάτε. Εάν θέλετε επιπέον πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας!

Συχνές Ερωτήσεις
Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις
Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις
Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις
Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις
Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις
Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις
Συχνές Ερωτήσεις

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα!