Μαθαίνουμε την ώρα στα Αγγλικά

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μαθαίνουμε στα παιδιά στο μάθημα των Αγγλικών , είναι να λένε την ώρα. Πολλές φορές τους έχει γίνει η ερώτηση ”Τι ώρα είναι?” ή ”Τι ώρα έχουμε μάθημα αύριο?” και είναι επιφυλακτικοί ΄ως προς την ορθότητα της απάντησης τους. Γι’αυτό λοιπόν παρακάτω θα αναλύσουμε τον τρόπο που λέμε την ώρα στα Αγγλικά , για να μπορούν όλοι να απαντάνε με βεβαιότητα την επόμενη φορά.

Όταν θέλουμε να ρωτήσουμε «Τι ώρα είναι;» μπορούμε να το κάνουμε με δύο τρόπους :


What time is it?
 ή What’s the time? Είναι το ίδιο σωστές και οι 2 ερωτήσεις για να μάθουμε τι ώρα είναι. Η απάντηση και στις δύο περιπτώσεις ξεκινάει με το It’s που σημαίνει ”η ώρα είναι” και μετά συμπληρώνουμε με την ώρα που είναι την δεδομένη στιγμή της ερώτησης.

Μαθαίνουμε την ώρα – o’clock, half past, quarter

Ακριβώς – o’clock

Όταν oi δείκτες του ρολογιού δείχνουν ”ακριβώς”, τότε χρησιμοποιούμε το o’clock αμέσως μετά τοit’s και την ώρα.

Και μισή – half past

 
Όταν το ρολόι δείχνει ”και μισή”, τότε χρησιμοποιούμε το half past αμέσως μετά το it’s αλλά πριν την ώρα.

Τέταρτο – (a) quarter

Και Τέταρτο- -quarter past – Παρά Τέταρτο-quarter to

Όταν η ώρα είναι ”και τέταρτο”, τότε χρησιμοποιούμε το (a) quarter past αμέσως μετά το it’s αλλά πριν την ώρα.
Όταν η ώρα είναι ”παρά τέταρτο”, τότε χρησιμοποιούμε το (a) quarter to μετά το it’s αλλά πριν την ώρα.
Και στις δύο περιπτώσεις το (a) είναι σε παρένθεση, γιατί και να μην το πούμε η πρόταση και η ώρα είναι σωστή.
Όπως βλέπουμε, στα Αγγλικά πρώτα λέμε τα λεπτά και μετά την ώρα με εξαίρεση το Ακριβώςo’clock
Αν τώρα θέλουμε να πούμε την ώρα σε σχέση με την χρονική στιγμή που βρίσκεται η μέρα, χρησιμοποιούμε τις παρακάτω εκφράσεις :
Τέλος να θυμάστε ότι στα Αγγλικά λέμε a.m. για τις προ μεσημβρίας ώρες και p.m. για τις μετα-μεσημβρινές.

Για να κάνετε εξάσκηση σε όλα αυτά που μάθαμε για το πως λέμε την ώρα στα Αγγλικά, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν το παρακάτω φύλλο εργασίας πατώντας πάνω στην εικόνα.

call-to-action-for-time

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα