Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών – 7 καθημερινές συνήθειες

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στις μέρες μας. Τα τελευταία χρόνια, νέες τεχνολογίες και η ραγδαία ανάπτυξη τους, όπως όλοι διαπιστώνουμε, εισχωρούν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Μπορούμε λοιπόν να εκμεταλευτούμε τις καθημερινές μας συνήθειες, για να ενισχύσουμε τη ξένη γλώσσα που επιθυμούμε.

Από το πρωί που θα ξυπνήσουμε, μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθούμε, χρησιμοποιούμε όσο πιο πολύ μπορούμε την τεχνολογία. Με τα επιτεύγματα της κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Θα δούμε τις ειδήσεις στην τηλεόραση, θα τσεκάρουμε τα mail μας στο i-pad ή στο tablet. Επίσης θα ακούσουμε μουσική πηγαίνοντας στη δουλειά από το ραδιόφωνο και θα κάνουμε meeting με τους συναδέλφους μας χρησιμοποιώντας laptop. Γυρνώντας σπίτι θα μιλήσουμε από το κινητό με τους φίλους μας ή απλά θα τους στείλουμε ένα sms.

Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτούμε όλα αυτά τα μικρά καθημερινά πράγματα για να εξασκηθούμε; Να εξασκηθούμε στην εκμάθηση ξένων γλωσσών που ήδη ξέρουμε ή να μάθουμε μια καινούρια.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό?

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που αναφέραμε παραπάνω, καθώς και τα πλέον διαδεδομένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  1. Με φίλους μας μιλάμε συχνά στο Facebook ή στο Twitter ή στο Ιnstagram. Μπορούμε έτσι να βρούμε ανθρώπους από το εξωτερικό που μιλάνε τη γλώσσα που μας ενδιαφέρει και να συνομιλήσουμε μαζί τους.
  2. Γιατί να δούμε μόνο τις ειδήσεις της Ελλάδας? Πολύ απλά βάζοντας ειδήσεις από το κανάλι των αντίστοιχων ξένων χωρών συνηθίζουμε στο άκουσμα της γλώσσας. Συνηθίζουμε και σε μία πιο επίσημη μορφή ομιλίας, αυτή των ειδήσεων, αλλά και μαθαίνουμε τι γίνεται στον κόσμο. Μπορούμε παράλληλα να ενημερωνόμαστε από μεγάλες ειδησιογραφικές ιστοσελίδες της αντίστοιχης γλώσσας που μας ενδιαφέρει. Κάνουμε έτσι την εκμάθηση ξένων γλωσσών πιο εύκολη.
  3. Γυρίζουμε τη γλώσσα του κινητού μας από ελληνικά, στη γλώσσα που μας ενδιαφέρει και αυτόματα έχουμε μάθει καινούριες λέξεις, αφού ήδη ουσιαστικά γνωρίζουμε το μενού του. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνδέουμε την κάθε λειτουργία του με μία συγκεκριμένη λέξη και έτσι θα μάθουμε εύκολα βασικό λεξιλόγιο.
  4. Όσο για τα παιχνίδια που τυχόν παίζουμε σε κινητό ή υπολογιστή, μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν από ψυχαγωγία σε εκπαιδευτικό υλικό (επιλέγοντας φυσικά τις κατάλληλες εφαρμογές που υποστηρίζουν πολυγλωσσικότητα). Έτσι εκπαιδευόμαστε στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Online

  1. Διαβάζουμε ξενόγλωσσα site και περιοδικά. Επιλέγουμε ένα περιοδικό, ένα ιστολόγιο (blog) ή μια εφημερίδα στην γλώσσα και με περιεχόμενο που μας ενδιαφέρει και τα διαβάζουμε τακτικά. Μπορούμε επίσης να διαβάζουμε και τα αγαπημένα μας κόμικς στην αντίστοιχη γλώσσα. Διαβάζονται εύκολα και περιέχουν πολλούς χρήσιμους ιδιωματισμούς.
  2. Ακούμε ξένη μουσική. Τι πιο ευχάριστο, να ακούμε μουσική είτε στο σπίτι, είτε στην δουλεία μας (όσοι μπορούμε). Αυτή λοιπόν την περίοδο δώστε έμφαση σε ξένα τραγούδια. Ακούμε τα αγαπημένα μας τραγούδια και προσπαθούμε να καταλάβουμε τους στοίχους τους. Αν έχουμε τον χρόνο τότε ακούμε άλλη μία φορά το αγαπημένο μας τραγούδι έχοντας δίπλα τους στοίχους του τραγουδιού. Μπορούμε να το ακούσουμε από το youtube επιλέγοντας ένα video το οποίο αντί για video clip, περνάνε οι στοίχοι του τραγουδιού ως κείμενο.
  3. Τέλος ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι και το YouTube. Στο youTube, μπορούμε να βρούμε κάθε λογής video που θα μας κάνει τόσο να ψυχαγωγηθούμε, όσο και να μάθουμε πράγματα για την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που μιλούν τη γλώσσα που θέλουμε να μάθουμε. Τα είδη των video και η ποικιλία στις διάφορες γλώσσες είναι πραγματικά πολύ μεγάλη στο Youtube, απλά αναζητήστε αυτό που σας ενδιαφέρει.

Συμπέρασμα

Κλείνοντας λοιπόν, είτε ενδιαφερόμαστε για μαθήματα στα αγγλικά, ισπανικά, γερμανικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, υπάρχει λύση. Μπορούμε κάνοντας τις καθημερινές μας ασχολίες και ενδιαφέροντα να την κατακτήσουμε. Γι’ αυτό από εδώ και πέρα κάθε φορά που θα ανοίγετε τον υπολογιστή σας ή το κινητό σας ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή σας διευκολύνει, ξανασκεφτείτε σε ποια γλώσσα θέλετε να δείτε ή να ακούσετε αυτό που έχετε επιλέξει.

Αν πάλι παρ’ όλα αυτά θέλετε να ενδυναμώσετε τις γνώσεις σας στις ξένες γλώσσες έχουμε τη λύση. Με ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον ή on line, δεν έχετε παρά να μας εμπιστευτείτε!!!

Ekmathisi

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ekmathisi δημιουργεί άρτια προετοιμασμένους μαθητές, όλων των ηλικιών, έτοιμους να ανταποκριθούν στον μαγικό κόσμο της ξένης γλώσσας, που δεν θα είναι πια καθόλου “ξένη” γι’ αυτούς.

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην Ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τον ρυθμό των μαθημάτων και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Με τη καθοδήγηση ενός καθηγητή μας κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Έτσι θα ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα