5 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ! | Ekmathisi.edu.gr

5 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει η εκμάθηση των Αγγλικών ενδιαφέρουσα. Ένας από αυτούς τους τρόπους, είναι παίζοντας! Βρήκαμε, λοιπόν, και σας παρουσιάζουμε 5 παιχνίδια με τα οποία η εκμάθηση των Αγγλικών θα φανεί στους μαθητές σας «παιχνιδάκι»!

 

1) «Φτιάχνοντας μια πρόταση»

Δώστε στους μαθητές σας δύο, τρεις ή τέσσερις λέξεις και ζητήστε τους να  σχηματίσουν μια πρόταση, που να περιέχει αυτές τις λέξεις. Για παράδειγμα , δώστε τις λέξεις friend, cat, dog. Μια  πρόταση που θα μπορούσαν να φτιάξουν με αυτές τις λέξεις είναι: I’ve got a cat and my friend has got a dog.

2) «Παντομίμα»

Διαλέξτε έναν μαθητή και ζητήστε του να δείξει με παντομίμα στους συμμαθητές του, τη λέξη που θα του πείτε. Οι υπόλοιποι θα πρέπει  να  μαντέψουν τη λέξη  κάνοντας ερωτήσεις όπως, Is it a…? / Are  you…?

3) «Χαλασμένο τηλέφωνο»

Ψιθυρίστε μια λέξη, ή ακόμα και μια μικρή πρόταση, στον πρώτο μαθητή ο οποίος θα πρέπει να την πει με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή ψιθυριστά ,στον διπλανό του και αυτός στον επόμενο μαθητή κτλ. Συνεχίστε έτσι μέχρι  να φτάσετε στον τελευταίο μαθητή ο οποίος θα πρέπει να πει δυνατά την λέξη ή πρόταση που άκουσε.

4) «Bingo»

Ετοιμάστε μια λίστα από 15-20 λέξεις,  τις οποίες θέλετε να μάθουν οι μαθητές σας. Αντιγράψτε τις λέξεις στον πίνακα. Πείτε στους μαθητές σας  να φτιάξουν σε ένα φύλλο χαρτί,  ένα πινακάκι με 3Χ3 ή 4Χ4 κουτάκια και να γράψουν σε κάθε κουτάκι  μια λέξη, από αυτές που έχετε γράψει στον πίνακα. Αρχίστε να λέτε λέξεις από αυτές που υπάρχουν στον πίνακα. Κάθε μαθητής θα πρέπει να σβήνει από το πινακάκι του τη λέξη που ακούει από εσάς. Όποιος σβήνει 3 λέξεις στη σειρά θα πρέπει να φωνάξει Bingo!

5) «Βρες τη λέξη που δεν ταιριάζει»

Κάθε μαθητής γράφει σε μια κάρτα 3 λέξεις: δύο που ανήκουν στην ίδια κατηγορία και 1 που δεν ανήκει(π.χ.cow, goat, book). Οι κάρτες αριθμούνται και μετά περνάνε από κάθε μαθητή. Κάθε μαθητής θα πρέπει να γράψει στο τετράδιο του τον αριθμό της κάρτας και δίπλα την λέξη που δεν ταιριάζει. Μόλις όλοι οι μαθητές δουν όλες τις κάρτες, διαβάζετε τις λέξεις που δεν ταιριάζουν και οι μαθητές τσεκάρουν τις απαντήσεις τους.

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα