Αγγλικά -Πανελλαδικών Εξετάσεων – Θέματα & Απαντήσεις | Ekmathisi.edu.gr

Αγγλικά – Ειδικό Μάθημα Πανελλήνιων Εξετάσεων – Θέματα & Απαντήσεις

Οι εξετάσεις  Αγγλικών των Πανελλήνιων Εξετάσεων πλησιάζουν και σίγουρα το άγχος των υποψήφιων μαθητών είναι μεγάλο! Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε , από το Υπουργείο Παιδείας, η ημερομηνία εξέτασης των Αγγλικών για το 2018 είναι στις 22/06 10:00 π.μ.

Προετοιμαστείτε για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών, για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, κάνοντας εξάσκηση στην δομή και στο περιεχόμενο του test, λύνοντας παλαιότερα θέματα εξετάσεων.

Η δομή του ειδικού μαθήματος « Ξένη Γλώσσα-Αγγλικά » είναι ως εξής :

 ΜΕΡΗ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΤΥΠΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΜΟΝΑΔΕΣ

Μέρος Α’

Γραπτό κείμενο

330-370 λέξεις

3-4 ερωτήσεις

σύντομη απάντηση

(δεν βαθμολογείται η ορθογραφία)

30

μονάδες

4-5 ερωτήσεις

πολλαπλή επιλογή

(με τρεις (3) δυνατότητες επιλογής)

Μέρος Β’

Γλωσσική

Επίγνωση

Λεξιλόγιο – 5 ερωτήσεις (σε επίπεδο λέξης)

συμπλήρωση ή/και αντιστοίχιση

30

μονάδες

Γραμματική – 5 ερωτήσεις (σε επίπεδο πρότασης)

συμπλήρωση

Κείμενο – 5 ερωτήσεις (σε επίπεδο κειμένου)

αντιστοίχιση ή/και τοποθέτηση στη σωστή σειρά

Μέρος Γ’

Έκθεση

Παραγωγή γραπτού λόγου

Το θέμα διατυπώνεται με τρόπο που δίνει όλες τις λεπτομέρειες μιας συγκεκριμένης περίστασης

παραγωγή γραπτού κειμένου

180-220 λέξεων

40

μονάδες

Σύνολο 100 μονάδες

1. Κατανόηση Γραπτού Λόγου-Γραπτό Κείμενο

Δίνονται περίπου 8-9 ερωτήσεις επί του κειμένου.

α) Οι 3-4 πρώτες ερωτήσεις απαιτούν μια ”σύντομη απάντηση” και δεν λαμβάνονται υπόψη τα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη εφόσον αυτά δεν εμποδίζουν την επικοινωνία, δηλαδή την κατανόηση της απάντησης από τον βαθμολογητή. Με τις ερωτήσεις αυτές ελέγχεται η ικανότητα του υποψηφίου να κατανοεί το γενικό νόημα του κειμένου.

β) Οι υπόλοιπες 4-5 ερωτήσεις είναι ”πολλαπλής επιλογής”, με τρεις (3) δυνατότητες επιλογής για την ορθή απάντηση. Με τις ερωτήσεις αυτές ελέγχεται η ικανότητα του υποψηφίου να κατανοεί επιμέρους νοήματα του κειμένου.

Η κατανόηση γραπτού λόγου βαθμολογείται με τριάντα (30) μονάδες στην 100βαθμη κλίμακα.

2. Γλωσσική Επίγνωση

Δίνονται 3 ασκήσεις με στόχο τον έλεγχο της ικανότητας του υποψηφίου να χρησιμοποιεί τη γλώσσα με τρόπο ορθό και κατάλληλο για την κάθε περίσταση. Η κάθε άσκηση περιλαμβάνει 5 ερωτήσεις. Ειδικότερα ελέγχονται:

α) Η επίγνωση σε επίπεδο λέξης. Με αυτή την άσκηση ελέγχεται αν ο υποψήφιος χρησιμοποιεί τις κατάλληλες λέξεις από απόψεως σημασίας, κρίνοντας από τα συμφραζόμενα, με τρόπο ορθό από απόψεως γραμματικής. Τύπος εξέτασης: «συμπλήρωση» ή/και «αντιστοίχιση».

β) Η επίγνωση σε επίπεδο πρότασης. Εδώ ελέγχεται αν ο υποψήφιος χρησιμοποιεί τη γλώσσα με γραμματική ορθότητα στο επίπεδο της πρότασης. Τύπος εξέτασης: «συμπλήρωση».

γ) Η επίγνωση σε επίπεδο κειμένου. Οι ασκήσεις με τις οποίες ελέγχεται η γλωσσική επίγνωση δεν αντλούνται υποχρεωτικά από το κείμενο της εξέτασης. Η γλωσσική επίγνωση βαθμολογείται με 30 μονάδες στην 100βαθμη κλίμακα, οι οποίες κατανέμονται ισότιμα σε κάθε ερώτηση.

3. Έκθεση-Παραγωγή γραπτού λόγου

Η παραγωγή γραπτού λόγου μπορεί να είναι περιγραφή ή διήγηση ή έκφραση άποψης ή και διατύπωση επιχειρηματολογίας. Δίνεται στους υποψηφίους ένα θέμα και τους ζητείται να συντάξουν, στην ξένη γλώσσα, κείμενο έκτασης περίπου 180-200 λέξεων. Το θέμα διατυπώνεται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να προσδιορίζεται με σαφήνεια τόσο η γενική περίσταση επικοινωνίας (δηλαδή, με ποια ιδιότητα γράφει ο υποψήφιος, σε ποιον απευθύνεται, κλπ.), όσο και οι λεκτικές πράξεις που πρέπει να αναπτύξει ο υποψήφιος (π.χ. να χαιρετήσει, να περιγράψει κάτι, να διηγηθεί κάτι που συνέβη, κλπ.). Η έκθεσηβαθμολογείται με 40 μονάδες στην 100βαθμη κλίμακα.

Παρακάτω θα βρείτε τα θέματα Αγγλικών από το 2008 μέχρι 2017, καθώς και τις απαντήσεις τους.

 Ιούνιος 2010

Ιούνιος 2011

Ιούνιος 2012

Ιούνιος 2013

Ιούνιος 2014

 Ιούνιος 2015

Ιούνιος 2016

Ιούνιος 2017

 

Παράλληλα με αυτά τα practice tests μπορείτε να λύσετε θέματα διαμορφωμένα για τις εξετάσεις του ειδικού μαθήματος των Αγγλικών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

Έλα στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ekmathisi και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην ekmathisi κάθε μαθητής και μαθήτριά μας είναι ξεχωριστοί. Έλα να προσαρμόσουμε μαζί τόσο τον ρυθμό των μαθημάτων όσο και την ύλη τους σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Κάνε μαθήματα τις ώρες και ημέρες που εσύ μπορείς.

Εγγραφτείτε δωρεάν στο Newsletter μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσετε ένα αληθές όνομα και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ώστε να ενημερώνεστε από εμάς σε αυτό το email αλλά και να λάβετε δωρεάν τα ebooks του εκπαιδευτικού μας υλικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.49.06.17.33. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@ekmathisi.edu.gr.

Ξεκίνα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τώρα