Πανελλήνιο Τηλέφωνο Επικοινωνίας

210.21.39.438

69.49.06.17.33

Αθήνα - Πειραιάς - Αττική - Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα Μαθήματα Ξένων Γλωσσών στο χώρο σας προσαρμοσμένα στο πρόγραμμα και τις ανάγκες σας!

Present Perfect Simple and Past Simple

Η Αγγλική γλώσσα παίζει πρωταρχικό ρόλο και αποτελεί σημαντικό εφόδιο για τη ζωή του μαθητή καθώς τον προετοιμάζει ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Ένα από τα συμαντικότερα κεφάλαια στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας, είναι η γραμματική της. Πολύς κόσμος θεωρεί ότι οι χρόνοι των ρημάτων στην Αγγλική γλώσσα είναι δύσκολη και η εκμάθηση τους ακόμα δυσκολότερη.

Παρακάτω θα αναλύσουμε 2 χρόνους της γραμματικής Present Perfect και Past Simple, έτσι ώστε με απλά λόγια και παραδείγματα να τους κάνουμε όσο πιο κατανοητούς γίνεται.

Present perfect Simple - Απλός Παρακείμενος

Τον χρησιμοποιούμε για να μιλήσουμε για μια πράξη που ξεκίνησε στο παρελθόν χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν αυτή η πράξη τελείωσε ή αν θα τελειώσει στο μέλλον.
Σχηματίζεται με το ρήμα have- έχω και την παθητική μετοχή (past participle) του ρήματος.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ:

SUBJECT  (I/YOU/WE/THEY)   +  HAVE   +   VERB –ED / PAST PARTICIPLE

(HE/SHE/IT) + HAS

AFFIRMATIVE:  I have/ He has played/ gone. 

INTERROGATIVE: Have I/Has he gone?

NEGATIVE: I haven’t/ He hasn’t gone.

π.χ.
I have gone - έχω πάει
He has gone - έχει πάει
Ι have finished my meal - Έχω τελειώσει το γεύμα μου
Have you finished your meal? - Έχεις τελειώσει το γεύμα σου;He has not finished his homework - Δεν έχει τελειώσει την εργασία του.

Στον απλό Παρακείμενο υπάρχουν μερικές ενδεικτικές λέξεις που μας βοηθούν να προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την χρονική στιγμή στην οποία έγινε η πράξη. Αυτές οι λέξεις είναι:
 
just=μόλις.
almost=σχεδόν.
Υet=ακόμη. (συντάσσεται με άρνηση) 
already=κιόλας
 
Past Simple  - Απλός Αόριστο
 
Χρησιμοποιείται για μια πράξη που έγινε στο παρελθόν και γνωρίζουμε τη χρονική στιγμή που έγινε. Χρησιμοποιούμε τον αόριστο του ρήματος to do για να σχηματίσουμε την άρνηση και την ερώτηση. Η κατάφαση σχηματίζεται με το ed στα ομαλά ρήματα και στα ανώμαλα υπάρχει πίνακας.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ:     SUBJECT + VERB + -ED ( regular verbs)

                                                                +  (irregular verbs)

AFFIRMATIVE: She washed the dishes.  /   She went home early.

INTERROGATIVE: Did she wash ….. / Did she go…..?

NEGATIVE: She didn’t wash…… / She didn’t go ….

π.χ.

She played piano for hours.
She dindn't play guitar.
Did she play volleyball?

Λέξεις κλειδιά για τον απλό Αόριστο :

already(=ήδη),

yet(=ακόμη),

just(=μόλις),

ever(=ποτέ-σε κατάφαση κ ερώτηση),

never(=ποτέ-σε άρνηση),

since + (1990/November/Monday),

for + ( three years/days, lately(=πρόσφατα)

Για να κάνετε εξάσκηση σε όλα αυτά που μάθαμε για τους χρόνους  Present Perfect Simple και Past Simple, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν το παρακάτω φύλλο εργασίας πατώντας πάνω στην εικόνα.

maxresdefault

Στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ekmathisi δεν σταματάμε ποτέ την δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για να βελτιώσουν οι μαθητές μας τα Αγγλικά τους και να ενδυναμώσουν τις γνώσεις τους με τα δωρεάν e-books που σας προσφέρουμε.

Στην Ekmathisi θα βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών προσαρμοσμένα στο πρόγραμμα, τις ανάγκες σας και στο επίπεδο σας, δηλαδή κάνετε μαθήματα που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας. Αν πάλι δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα Ιδιαίτερα Μαθήματα Αγγλικών μέσω Video που είναι διαθέσιμα όποια ημέρα και ώρα εσείς τα χρειάζεστε και μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα μας online-courses.edu.gr.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία των Αγγλικών και στα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.72.73.73.72. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 
on 04 Απρίλιος 2017
Στην κορυφή